CANNIBAL CORPSE: “Violence Unimagined”

ALBUM

Είδος: Death metal
Δισκογραφική: Metal Blade
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 16 Απριλίου 2021

Η μοναδική μου live επαφή με τους Cannibal Corpse πηγαίνει πίσω στο μακρινό 2001 και το κλειστό γήπεδο του Σπόρτινγκ, όπου μαζί με τον Γιάννη Φράγκο ήρθαμε σε επαφή με μία βία την οποία δεν είχαμε φανταστεί ως τότε. Εκεί όπου με τις μάπες “στραπατσαρισμένες” από τους “κανίβαλους”, τρέχαμε να προλάβουμε το παρκινγκ πριν κλείσει και έτσι αναγκαζόμασταν να γυρίσουμε στη Χαλκίδα με τα πόδια σαν τους προσκυνητές του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου. Εκεί όπου ο “λάκκος με τα ζόμπι” σε “κατάπινε” όπου και αν στεκόσουν μέσα στο γήπεδο. Εκεί που η συμπαθητική κατά τα άλλα κορασίδα ούρλιαξε με όλο της το “είναι” “Fucked With A Knife”, αναγκάζοντάς μας να απομακρυνθούμε άλλα 5 μέτρα μακριά της.

Ακόμη και τώρα, σχεδόν 20 χρόνια και 8 album μετά από εκείνο το βράδυ, οι Cannibal Corpse συνεχίζουν να προκαλούν τα ίδια συναισθήματα, αυτή τη φορά με την 15η κυκλοφορία τους “Violence Unimagined”. Οι Αμερικανοί δε χρειάζονται συστάσεις (αυτό μας έλειπε) καθώς πρόκειται για μια μπάντα η οποία εδώ και 33 χρόνια προσφέρει death metal σε μορφή “βαριοπούλας” πάνω σε κάθε διαθέσιμο κρανίο, χωρίς “εκπτώσεις” είτε μουσικά- στιχουργικά, είτε με τα εξώφυλλά της και προπαντός χωρίς παρεκκλίσεις από το “αιματοβαμμένο” ύφος που οι ίδιοι έχουν κάνει “κτήμα” τους εδώ και τρεις δεκαετίες.

Η ακρόαση κάθε άλμπουμ των Cannibal Corpse αποτελεί και ένα εικονικό πέρασμα από εκείνα τα δωμάτια βασανισμών των ταινιών “Hostel”, με το νέο τους άλμπουμ να περιέχει 11 από αυτά, και ναι θα το πω, είναι όλα τους ένα κι ένα. Το μπάσιμο του “Murderous Rampage” σε “αρπάζει” απ’ τα σπλάχνα ενώ το “Necrogenic Resurrection” σε “στριφογυρίζει” στον αέρα κάνοντας “λάσο” τα έντερά σου. Τυπικό, καταιγιστικό Cannibal Corpse riffing που δεν αφήνει σβέρκο ανεπηρέαστο, με την προσθήκη του τεράστιου, κυριολεκτικά και μεταφορικά, Erik Rutan (Hate Eternal, ex-Morbid Angel, ex-Ripping Corpse) να δίνει έναν “φρέσκο” αέρα στη μπάντα, μαζί με τρία κομμάτια εξ’ ολοκλήρου γραμμένα από τον ίδιο.

Παραγωγή που για άλλη μια φορά “τσακίζει” κόκαλα από τον συνήθη ύποπτο και εδώ Rutan, και “τεμαχισμός” του δύσμοιρου ακροατή με ένα σερί από χτυπήματα με “μπαλτά” από τα “Inhumane Harvest”, “Condemnation Contagion”, “Surround, Kill, Devour” και “Ritual Annihilation” (τι ρίφαρος είναι αυτός ρε;). Μετρονομικό drumming από τον Paul Mazurkiewicz ξανά, συνεπικουρούμενος πάντα από τον αρχηγό και “αρχιβασανιστή” του μπάσου Alex Webster. Έχεις φτάσει στα μισά του άλμπουμ και πρέπει να “ακολουθήσεις το αίμα” που ρέει άφθονο “Follow the Blood”, μέχρι να βρεθείς “Bound and Burned” ή και “Slowly Sawn” με τον έτερο “μύθο” Rob Barrett να καταθέτει και αυτός τα συνθετικά του διαπιστευτήρια, βάζοντας φαρδιά πλατιά την υπογραφή του σε ένα άλμπουμ που είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα που έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια. Για τον συμπαθέστατο, παρά το “απειλητικό” παρουσιαστικό του, George “Corpsegrinder” Fisher τι να πεις; Τι μένει πλέον να πει κανείς για τον άνθρωπο που εδώ και 25 χρόνια με τους “κανίβαλους”, τραγουδάει λες και έχει καταπιεί μπετονιέρα και συνεχίζει και το κάνει με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Death metal φωνητικά με “ταυτότητα” και σκέψου πως ο τύπος είναι 50 χρονών ρε μλκ.

Με τα “Overtorture” και “Cerements of the Flayed”, τα οποία “κλείνουν” και το άλμπουμ, μπορείς να “εξέλθεις” της ακρόασης με ένα τεράστιο χαμόγελο “χαραγμένο” στο πρόσωπό σου, όπως ακριβώς μοιάζει να έχει αυτή η αποκρουστική φιγούρα που κοσμεί άλλο ένα σύνηθες προκλητικό εξώφυλλο των Cannibal Corpse. Δε χρειάζεται να πω περισσότερα για τη μεγαλύτερη ίσως death metal μπάντα του πλανήτη αυτή τη στιγμή, η οποία δε δείχνει διατεθειμένη να παραδώσει το “θρόνο” της τόσο εύκολα. Κάντε όλοι στην άκρη, τώρα μιλάνε οι βασιλιάδες.

ΥΓ: Πιστεύεις πως δεν μπορείς να αποκτήσεις το σβέρκο του “Corpsegrinder”; Έχω λύση. Θα βάζεις να ακούς το άλμπουμ ανά τακτά χρονικά διαστήματα και είμαι σίγουρος πως η επιτυχία είναι πιο κοντά απ’ ότι νομίζεις.

Official website: http://www.cannibalcorpse.net/
Facebook: https://www.facebook.com/cannibalcorpse
Twitter: https://twitter.com/corpseofficial
Instagram: https://www.instagram.com/cannibalcorpseofficial/
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC2le-BGvWZhcULkkfNfdEGQ

623

Avatar photo
About Νίκος Κορέτσης 83 Articles
Ο Νίκος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χαλκίδα το σωτήριο έτος 1980. Η πόλη των “τρελών νερών” επηρέασε κατά κάποιον τρόπο το χαρακτήρα του αλλά και τις μουσικές του προτιμήσεις, με τις οποίες ήρθε σε επαφή, στην “τρυφερή” ηλικία των 7 ετών, με τα τρία πρώτα άλμπουμ των Metallica. Από το 1990 όμως και μετά άρχισε να γίνεται πιο ενεργός ακροατής, έχοντας ακούσματα σταδιακά από όλο σχεδόν το φάσμα του σκληρού ήχου θεωρώντας εαυτόν “συλλέκτη ακουστικών εμπειριών”. Επειδή όμως η open minded αισθητική έχει και ένα όριο, ο Νίκος δεν ακούει τα πάντα (όπως ακούς να λένε πολλοί) αλλά heavy metal μόνο, με ιδιαίτερη προτίμηση στα ιδιώματα που βρίσκονται κάτω από την “ταμπέλα” του Thrash και Death “πολυχώρου”.