WEATHERSTATE: “Never Better”

ALBUM

Είδος: Punk Rock
Δισκογραφική: Rude Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 11 Φεβρουαρίου 2022

Οι Weatherstate από το Waymouth της Αγγλίας είναι μια συμπαθητική μπάντα που κολυμπά σε punk rock μονοπάτια, κυρίως της μοντέρνας εποχής του είδους, κάτι που σημαίνει ότι κινείται πιο πολύ προς το άκρο του rock παρά του punk.

Mε λίγα λόγια, συγγενές σχήμα με τους Blink 182, τους Sum 41 και – γιατί όχι – τους δικούς μας Bandage. Η μουσική τους έχει garage αισθητική και μια διαφοροποιητική παράμετρος είναι η κάπως ιδιαίτερη riffολογία τους που εμπεριέχει μια δόση δυσαρμονίας η οποία όμως δημιουργεί ενίοτε ωραίες αντιθέσεις και μάλλον ενισχύει το προσωπικό στοιχείο της μπάντας.

Ρυθμικώς υπάρχει αρκετή ποικιλία, με ισοκατανομή ανάμεσα στα γκαζιάρικα κομμάτια, κάποια “χαριτωμένα” rock και 1-2 ακουστικές απόπειρες. Φωνητικώς ο Harry Hoskins ανήκει στα επιτηδευμένως σαλταρισμένα λαρύγγια στο στυλ των Green Day αν και το στυλ του ταιριάζει στο μουσικό background. Γενικά ο ακροατής θα ακούσει γενικώς όμορφα μελωδικά ρεφρέν και κομμάτια όπως το εξαιρετικό “Panic Attack”, το γρήγορο “Here In My Hell” και το “Pity Lines” θα τον ικανοποιήσουν.

Δεν υπάρχει κάτι πιο αξιοπρόσεχτο σε αυτήν την τυπική κυκλοφορία από τους Weatherstate. Δεν είναι δα κανένα αριστούργημα και με σιγουριά, σαν μπάντα και σαν συνθετικό επίπεδο υπολείπονται των προαναφερθέντων ονομάτων. Από την άλλη το “Never Better” δεν είναι κακό album παρά για μια αξιόλογη προσπάθεια που απευθύνεται κυρίως στους νεολαίους της σκηνής. Ως punk rock πάντως, οι Aόρατη Απειλή του τσιφ συντάκτερ μας Μαρσέλου τους τρώνε για πρωΐνό.

Facebook: https://www.facebook.com/weatherstate

533

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1171 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.