DANKO JONES: “Electric Sounds”

ALBUM

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 99

Είδος: Hard rock/Action Rock
Εταιρία: AFM Records
Ημ. κυκλοφορίας: 15 Σεπτεμβρίου 2023

Κρατάει καιρό αυτή κολώνια.

-2021. “Power Trip
-2019. “A Rock Supreme
-2017. “Wild Cat

Αυτές είναι μόνο οι “συναντήσεις” μου με το υπέροχο τρίο που φέρει το όνομα του ηγέτη του Danko Jones, εδώ στο rockway.gr, γιατί η αγάπη με την πρώτη αυτιά ήρθε το 2003 με το “Ritual of the Savage 10″, split στο οποίο συμμετείχαν επίσης οι Gluecifer και Peter Pan Speedrock.

Μην περιαυτολογώ γιατί το θέμα του κειμένου δεν είναι η αγάπη μου για την μπάντα, αλλά το πόσο καλό είναι το “Electric Sounds”.
Μάγκες, μιλάμε ίσως για ένα από τα καλύτερα albums της καριέρας των Καναδών. Ρεφρέν ευκολομνημόνευτα και σκαλωματικά, η συνήθης γκρούβα επί 10 φορεμένη, έμπνευση στο ζενίθ και μουσική φτιαγμένη για χορό και ιδρώτα.
Έψαξα μετά μανίας να βρω ένα filler στο “Electric Sounds” γιατί δεν ήθελα να φανώ μεροληπτικός λόγω της συμπάθειας μου, αλλά απέτυχα παταγωδώς.

“Guess who’s back, me motherfucker, take your best shot, ‘cos I don’t give a damn” δηλώνει στην αρχή και καταλαβαίνεις ότι έρχεται τσαμπουκάς. Η ριφάρα του “Good Time” ακολουθεί (“Ι Came here to fuck shit up and have a good time”), με τον ρυθμό να σε κυριεύει. Το ομώνυμο μπαίνει σε πιο κλασικα rock μονοπάτια και χαιρετάει τους ZZ Top με σεβασμό, το “Get High” είναι πιο σύγχρονο rock ‘n’ roll και σίγουρα θα μπορούσε να τραγουδήσει και ο κύριος Poulsen των Volbeat, ενώ το “Stiff Competition” είναι το αγαπημένο μου στον δίσκο (“You’re the definition of stiff competition”). “She’s my baby” για να δείξει πόσο αγαπάει το ισχυρό φύλλο (νόμιζες ήμασταν εμείς οι άνδρες ε; Πριτς!), το rock ‘n’ roll επανέρχεται με το “Eye for an eye”, χαλαρώνει για λίγο με τα “Like it” και “Let’s make out” και επανέρχεται με φόρα στο “What Goes Around” (το δεύτερο καλύτερο του δίσκου), για να κλείσει ιδανικά με μια υπόσχεση στο “Shake your city” (“We’re gonna shake your city tonight, tonight, tonight) και εκεί εγώ απαντώ ΜΑΚΑΡΙ.

Μην τα ξαναλέμε. ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙΤΕ!

Official Page: https://dankojones.com/
Facebook: https://www.facebook.com/dankojones/

427

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2118 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.