THE GOOD THE BAD AND THE ZUGLY: “Decade of regression”

ALBUM

Είδος: Melodic punk
Εταιρεία: Indie Recordings
Ημ. κυκλοφορίας: 5 Απριλίου 2024

Έχω βαρεθεί να τα λέω από το 2018 ως σήμερα και ελπίζω να μην γιορτάσουμε δεκαετή επέτειο πριν καταλάβετε πως πρέπει να ακούσετε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ The Good the Bad and the Zugly. 

Δυο χρόνια μετά το φοβερό “Research and Destroy” (review), οι καβλέουρες Νορβηγοί, που μοιράζονται φωνή με τους Kvelertak πλέον, έρχονται με ένα ακόμη album γεμάτο εμπνευσμένες punk rock  μελωδίες, χιουμοριστικό στίχο, πωρωτικούς ρυθμούς και gang choruses. To album ξεκινάει με George Carlin (κάτι για τα παιδιά λέει) στο “Before and after” και από κει και πέρα το βελάκι δείχνει πάνω. 

Στο “Walk around the porridge” βρίσκονται σε κόντρα με τη δομή της κοινωνίας (“I hate my bloody life, myself, my kids, my friends and my wife…), στο “D.I.S.E” (Do It Someone Else) κοροϊδεύουν τους ψευτο-DIY θεωρητικούς (our parents pay for our studio time…) και γενικά, έχουν κριτικό βλέμμα σε ό, τι τους εκνευρίζει, εκτελώντας μουσικάρες στην πορεία. 

Η παραγωγή είναι βουτηγμένη στην αλητεία και το “Decade of regression” μάλλον είναι το πιο Turbonegro album που δεν έγραψαν οι Turbonegro (τους οποίους μάλιστα αποδομούν στο “A couple of dudes”), αν εξαιρέσεις πως οι Zugly ξεφεύγουν σε πιο hardcore punk λιβάδια (άκου “Abcession”), με το τουπα-τούπα να πηγαίνει σύννεφο. 

Οι Zugly είναι ίσως το πιο καυτό όνομα στη Νορβηγική σκηνή τώρα που μιλάμε, και το εκτο album τους είναι αυτό που χρειάζεσαι. Μια αστείρευτη πηγή ενέργειας και ωφέλιμη φασαρία. Και όπως ενημερωθήκαμε: οι GBZ επέστρεψαν μετά από ένα εξάμηνο χάσιμο σε αλκοολική άνοια, βρώμικες πάνες και σκληρό σνιφάρισμα ροκανιδιών…

Facebook: https://www.facebook.com/goodbadzugly/
Instagram: https://www.instagram.com/goodbadzug/

180

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2124 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.