DANKO JONES: “A Rock Supreme”

Οι Thin Lizzy συναντούν έναν σατανιασμένο Lenny Kravitz, που ξέρει να γκρουβάρει και επιστρέφει δισκογραφικά για ένατη φορά.

Ο Danko Jones και η παρέα του καταφέρνουν πάλι να σε διασκεδάσουν όσο λίγοι ξέρουν και εσύ ιδρωμένος ζητάς και άλλο. 

Το “A Rock Supreme” είναι ένα εξαιρετικό hard rock album που ισορροπεί περίφημα μεταξύ παρελθόντος και παρόντος, δεν κάνει ευτυχώς ποιοτικές εκπτώσεις και ενώ καταφέρνει να είναι αρκετά ραδιοφωνικός δίσκος είναι βουτηγμένος στην αλητεία και στο rock ‘n’ roll που για τους πουριτανούς διαφθείρει τη νεολαία.

Ξεκινάει με μια κομματάρα, αυτοβιογραφικού χαρακτήρα, στην οποία ο Danko μας εξηγεί “I’m in a band and I love it”. Το cowbell (κουδούνα λαϊκιστί) σήμα κατατεθέν της δεκαετίας του 1970 ,δίνει τον ρυθμό και η μπάντα ξεσπάει σε ένα δυνατό rock παραλήρημα. Το riff του “I Love Love” θα θυμίσει σε κάποιους τους Clutch, αλλά η “αφρικάνικη” φωνή του Danko δεν θα αφήσει το κομμάτι να χαθεί στην stoner πλευρά του heavy rock. To “We’re Crazy” είναι ένα ακόμη ευκολομνημόνευτο κομμάτι που έχει κλασικίζουσα δομή και θα πιάσει μεγάλο κοινό, αλλά δεν θα ξενίσει τους οπαδούς του Jones που έχουν συνηθίσει τα όμορφα ρεφρέν. 

Η αισιοδοξία και η καλοπέραση είναι λέξεις που συνοδεύουν το “A Rock Supreme” σε όλη του διάρκεια, με το “Dance Dance Dance” να σε προτρέπει να χορέψεις και το αγαπημένο πλέον θινλιζικό “Lipstick City”, σε ξεσηκώνει ακόμη περισσότερο με το τουρμπονεγκρικό ρεφρέν του.

Η αδρεναλίνη θα συνεχίσει να εκκρίνεται και με το “Fists up High” και το “Party” συνεχίζεται με την μπάντα να υμνεί, εν μερει, την παλιοπαρέα του Phil Lynnott με το ρεφρέν να είναι όσο συναυλιακό πάει.

Ωραία γκάζια στο “You got Today”, θινλιζική γκρούβα και στο “That Girl”, ενώ τα γκάζια συνεχίζουν με το “Burn in Hell” και ο δίσκος τελειώνει με ένα από τα καλύτερα τραγούδια του.

Το “You Can’t Keep Us Down” είναι ένα από τα μαγικότερα riffs σε ξεκίνημα κομματιού του Danko και το  “A Rock Supreme” ξεκινάει όπως άρχισε. Με αρχίδια!

40 λεπτά αισιόδοξα γοητευτικού, αισθησιακού και ερεθιστικού rock που πρέπει όλες οι γειτονιές να ακούσουν! Η κυρά-Κική απέναντι θα χορεύει απλώνοντας τα βρακιά του κανακάρη της!

562

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.