TANTAL: “Expectancy”

Πόσο ωραία είναι η αίσθηση όταν ανακαλύπτεις νέες μπάντες που πραγματικά κολλάς μαζί τους.

Πρόχειρα θυμάμαι να το έχω πάθει με Carach Angren και Solstafir. Κάπως έτσι έγινε και με τους Ρώσους Τantal. Kαι είχα πολύ καιρό να ακούσω κάτι αντίστοιχο με την μουσική τους.

Δεύτερη κυκλοφορία της μπάντας το “Expectancy” και θεωρώ αρκετά ανώτερη από την προηγούμενη. Πιο ώριμοι μουσικά συνεχίζουν σε αυτό το melodic/ progressive death metal ύφος τους με την φωνάρα όμως της νεοεισαχθείσας στο σχήμα Milana Solovitskaya να κλέβει την παράσταση. Deadlock και Tristania ήταν οι πρώτες μπάντες που μου ήρθαν στο μυαλό ακούγοντας αυτό το άκρως επιτυχημένο beauty and the beast (growls από τον κιθαρίστα Αlexandr Strelnikov και η φωνάρα της κυρίας) φωνητικό συνδυασμό.

Πολύ όμορφες μελωδίες, τεχνικά solo και αρκετοί groove ρυθμοί κάνουν κάθε κομμάτι ιδιαίτερο με τα “Through the Years”, “Echoes of Failures”, “Pain That We All Must Go Through”, “Under  the Weight of My Sorrow I Crawl” και “V Moih Glazah (In My Eyes)” (γραμμένο στη μητρική τους γλώσσα) να είναι ένα κλίκ πιο ψηλά περιγράφοντας άψογα την μπάντα. Και αν αναλογιστείς το γεγονός πως το εξώφυλλο του άλμπουμ επιμελήθηκε ο Gustavo Sazes (γνωστός από τις συνεργασίες του με Arch Enemy, Firewind, Morbid Angel, Cryptopsy), να είσαι σίγουρος πως θα μας απασχολήσουν στο μέλλον. Μείνε μαζί τους λοιπόν.

Το “Expectancy” είναι ένας πάρα πολύ καλός δίσκος που κερδίζει εύκολα τους ακροατές του και ξεχωρίζει μέσα από τις φετινές κυκλοφορίες, κάνοντας το μελωδικό death metal στερέωμα πιο πλούσιο και φυσικά περήφανο. Μην το αφήσεις.

409