DANKO JONES: “Power Trio”

ALBUM

Είδος: Hard rock/Action rock
Εταιρεία: Mate In Germany/Tonpool
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 27 Αυγούστου 2021

Ιορδάνη, άσε την Αποπάνογλου να σκούζει, εδώ έχουν rock ‘n’ roll και το ακούμε δυνατά!

Δέκατο album για τον/τους Danko Jones, δυο χρόνια μετά το εξαιρετικό “A rock supreme” και τα πράγματα (όπως ήταν αναμενόμενο) δεν ατόνησαν καθόλου. Να πάει να γ@μηθεί ο Covid, η μουσική δεν πεθαίνει. Προσαρμόζεται και περιμένει και πάλι να αρπάξει την ευκαιρία να ανάψει φωτιά στις πίστες.

Οι Danko Jones είναι trio, είναι power και το νέο τους album “Power Trio” συνοψίζει περίφημα το ποιόν της μπάντας και το χορευτικό της αποτέλεσμα. Η ανανεωτική και χαρακτηριστική γκρούβα τους, κάνει περήφανους τους πατεράδες Thin Lizzy και ZZ Top, αλλά η περίσσια «αγριάδα» τους είναι εκείνη που σμίλεψε τη μοναδική τους ταυτότητα, που τους καθιέρωσε στην 25ετή τους πορεία.

Οι Danko Jones είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα της σωστής εξέλιξης του κλασικού hard rock και ο ίδιος ο Danko έχει βρει τον τρόπο να γράφει πιασάρικη, αληταμπούρικη και άκρως ξεσηκωτική μουσική, με αποτέλεσμα έναν ακόμη δίσκο που σε παρασέρνει σε χορευτικό παραλήρημα.

Αν και το “Power Trio” γράφτηκε σε συνθήκες social distancing και πήρε λίγο χρόνο παραπάνω για να ολοκληρωθεί, η παραγωγή του είναι άψογη και ανεβάζει, όπως πάντα, επίπεδο τα κομμάτια τους.

Εν κατακλείδι, δεν περιγράφω άλλο. Οι γνωρίζοντες ξέρουν. Οι υπόλοιποι, ας «ξεστραβωθούν» επιτέλους.
Ελπίζω κάποια στιγμή να αξιωθώ να τους δω ζωντανά. Ως τότε θα χορεύω μόνος μου.

Official Site: https://www.dankojones.com/
Facebook: https://www.facebook.com/dankojones
Twitter: https://twitter.com/dankojones
Instagram: https://www.instagram.com/danko_jones/?hl=el
Spotify: https://open.spotify.com/artist/7CGoviGsNXYmGOBkXk8dtW
Bandcamp: https://dankojones.bandcamp.com/

539

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.