OPERA IX: “Strix Maledictae in Aeternum”

Η σκοτεινότερη πλευρά των αγαπημένων Therion του παρελθόντος παίρνει σάρκα και οστά υπό το όνομα Opera IX, ένα άψογο μείγμα συμφωνικού goth black metal με progressive riffs και λιγοστά epic σημεία.

Συγκεκριμένα, οι Ιταλοί Opera IX παίζουν Occult Pagan black metal. Με περισσότερους πλέον από πέντε δίσκους στη κυκλοφορία και με 24 χρόνια πορείας κυκλοφορούν το “Strix Maledictae in Aeternum” στη προσπάθεια να διατηρήσουν την όποια μυστικοπάθεια και μαγεία έχουν δημιουργήσει γύρω από το όνομα τους. Το νέο τους λοιπόν album καταφέρνει αρκετά καλά να διατηρήσει το status της μπάντας απάνω σ’ αυτό το ιδίωμα με το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του να είναι το πόσο εύκολα το ακούς. Όλες οι συνθέσεις είναι πολύ όμορφα στρωμένες χωρίς να κουράζουν αποφεύγοντας συνάμα και την υπερβολή. Το gothic στοιχείο ισοδυναμεί με το black ενώ τα φωνητικά, αν και δεν θα γίνουν τα αγαπημένα του ακροατή, αποδίδουν τη δική τους ξεχωριστή ατμόσφαιρα στις απόκοσμες μελωδίες.

Πέρα όμως απ’ τη σκοτεινή αύρα που διακατέχει τον δίσκο χωρίς να τον πνίγει, το “Strix Maledictae in Aeternum” πάσχει από ταχύτητα (σε σημεία που πραγματικά τη χρειάζεται), καθώς κι από σημεία με άπλετο χώρο για περισσότερη δημιουργηκότητα. Με λίγα λόγια, ο νέος δίσκος των Opera IX είναι μόνο η βάση για το “μπαμ” της μπάντας αλλά τουλάχιστον παραμένει πολύ καλός και άξιος γι’ αυτό που είναι.


450