Clutch @ Fuzz Live Music Club (Αθήνα) 24/6/14 & Fix Factory of Sound (Θεσσαλονίκη) 25/6/14: Opening Acts

Ακολουθεί δελτίο τύπου.

Η μπάντα – δυναμίτης από το Maryland των ΗΠΑ γιορτάζει τη συμπλήρωση 10 χρόνων από την κυκλοφορία του εμβληματικού “Blast Tyrant” σε δύο εκρηκτικές βραδιές!
Η διάθεση των εισιτηρίων συνεχίζεται – προς 25 ευρώ στην Αθήνα και προς 20 ευρώ (για λίγες ακόμα ημέρες) στη Θεσσαλονίκη – τηλεφωνικά στο 11876, τα καταστήματα Public, Seven Spots, Παπασωτηρίου, Ιανός και στο www.viva.gr

Opening acts:
Αθήνα 24 Ιουνίου / The Big Nose Attack + Black Hat Bones
Θεσσαλονίκη 25 Ιουνίου / Hidden In The Basement + Jaw Bones

THE BIG NOSE ATTACK (Αθήνα)

Οι Big Nose Attack είναι ένα εναλλακτικό blues/rock ντουέτο που δημιουργήθηκε στην Αθήνα την άνοιξη του 2011. Στα τρία χρόνια της μέχρι τώρα πορείας τους, έχουν καταφέρει να πραγματοποιήσουν άπειρες εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό (Γερμανία, Αυστρία, Τσεχία, Πολωνία, Ρουμανία, Κροατία κλπ) έχοντας στα μπαγκάζια τους 2 δίσκους και το soundtrack για μια ταινία μικρού μήκους.

 Τα αδέρφια “Boogieman” (κιθάρα/φωνή) και “Little Tonnie” (τύμπανα) αποτελούσαν για χρόνια τον βασικό πυρήνα του blues τρίου Down & Out, με τους οποίους “έμαθαν τα blues απ’τους καλύτερους”, έχοντας ανοίξει για ονόματα όπως οι Gary Moore, Johnny Winter, the Sonics, ZZ Top, ενώ είχαν εμφανιστεί και σε διακεκριμένα φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού.

 Αντλώντας τις επιρροές τους τόσο από τους παλιούς (RL Burnside, Junior Kimbrough, Tom Waits, Captain Beefheart) όσο κι από τους  πιο σύγχρονους μουσικούς (the Black Keys, White Stripes, CW Stoneking, Seasick Steve), οι Big Nose Attack κατορθώνουν να ξεφεύγουν από τα κλασικά στερεότυπα, γκρουβάροντας τα πιο διαστρεβλωμένα / εναλλακτικά / fuzz-αριστά blues!

http://thebignoseattack.tumblr.com/
http://www.facebook.com/thebignoseattack
http://www.youtube.com/user/theBigNoseAttack
https://soundcloud.com/thebignoseattack

BLACK HAT BONES (Αθήνα)

Οι Black Hat Bones ειναι μία “high energy-heavy rock” μπάντα, η οποία προέρχεται από την πόλη της Σπάρτης. Έχοντας σαν έδρα της την Αθήνα και κύριο στόχο τις live εμφανίσεις, μετρά πλέον στο βιογραφικό της πολλές και σημαντικές συμμετοχές σε φεστιβάλ και συναυλίες στην πρωτεύουσα και όχι μόνο. Έχοντας ήδη στο ενεργητικό τους το  πρώτο EP (“Black Hat Bones”) και single (“El-Camino”), δείχνουν πλέον έτοιμοι για το πρώτο ολοκληρωμένο τους album, το οποίο θα κυκλοφορήσει σύντομα με τίτλο “High Gain DevilRockers”.

www.facebook.com/BlackHatBones
http://blackhatbonesband.wix.com/devilrockers
http://blackhatbones.bandcamp.com
http://soundcloud.com/black-hat-bones

HIDDEN IN THE BASEMENT (Θεσσαλονίκη)

Οι Hidden in the Basement ξεκίνησαν από τη Λάρισα και παραμένουν εκεί. Παίζουν κυρίως ένα μείγμα από heavy rock, metal και stoner. Είναι μία από τις δυνατότερες και πιο ελπιδοφόρες μπάντες της εγχώριας σκηνής η οποία ξεχωρίζει για τις έντονες ζωντανές της εμφανίσεις.

Μετά από πέντε χρόνια ασταμάτητης προετοιμασίας και συλλογής εμπειριών σε στούντιο και stages σε όλη την Ελλάδα, κυκλοφόρησαν το πολυαναμενόμενο πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο “Ego” τον περασμένο χρόνο.
Τον Σεπτέμβριο του 2013, ξεκίνησαν συνεργασία με την Γερμανική (με έδρα στο Αμβούργο) Grey Ham Records, η οποία κυκλοφόρησε τόσο το ντεμπούτο album της μπάντας όσο και το εντυπωσιακό ψηφιακό single “Feed The Ignorant”, προωθώντας τα μέσα από το μεγάλο δίκτυο διανομής που διαθέτει κυρίως στην κεντρική Ευρώπη.

Πλέον, μετά κι από δύο δυναμιτιστικές εμφανίσεις μαζί με τους Sepultura και τους Karma To Burn στην Ελλάδα, ετοιμάζονται να περιοδεύσουν και στο εξωτερικό,  δουλεύοντας παράλληλα πάνω στο δεύτερο album τους.

https://www.facebook.com/pages/Hidden-in-the-basement/193264200689930
http://www.myspace.com/hiddeninthebasement
http://www.reverbnation.com/hiddeninthebasement

JAW BONES  (Θεσσαλονίκη)

Οι Jaw Bones (γνωστοί και ως JB) είναι μια μπάντα με ρίζες στον grunge / heavy rock ήχο από τη Θεσσαλονίκη. Δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 2006 από τον Jelly (κιθάρα), Μιχάλη (μπάσο), Βασίλη (κιθάρα), Νίκο (τύμπανα) και Γιώργο (φωνή). Δύο χρόνια αργότερα ο Γιώργος και ο Νίκος αποχώρησαν και η μπάντα άρχισε να ψάχνει για καινούριο drummer και τραγουδιστή. Σε μικρό χρονικό διάστημα ο Γιώργος M. (τύμπανα) και ο Κόμπας (φωνή) ενσωματώθηκαν στους Jaw Bones. Μετά από αρκετά χρόνια σκληρής δουλειάς, ηχογράφησαν το πρώτο τους ομότιτλο EP στο “MIX Studio”, με ηχολήπτη τον Γιώργο Μπρίγκο, το καλοκαίρι του 2012.

Οι Jaw Bones έχουν παίξει με διάφορες μπάντες, όπως οι Therapy? (Ιρλανδία), Sardonis (Βέλγιο), Year Of The Goat (Σουηδία), Mahakala, Planet Of Zeus, Agnes Vein kai Hogg. Αυτή την περίοδο, προωθούν το EP τους και παράλληλα δουλεύουν για τον πρώτο τους ολoκληρωμένο δίσκο.

www.facebook.com/JawBonesTheBand

69