GAMMA RAY: “Skeletons & Majesties LIVE”

Ο χρόνος ήταν άδικος με τον Kai Hansen… Ξεκίνησε μια λαμπερή καριέρα με τους Helloween, συνέχισε ανοδικά με τους Gamma Ray, αλλά έφτασε σχετικά γρήγορα στο peak του, με αποτέλεσμα εδώ και πολλά χρόνια να μην έχει κυκλοφορήσει έναν δίσκο αντάξιο του ονόματός του.

Ίσως να φταίει το πισωγύρισμα που έκανε μετά το αρκετά προοδευτικό “Powerplant” του 1999, με το (αρκετά καλό) “No World Order” να σηματοδοτεί την απαρχή μιας εποχής γεμάτο “καλών μεν, αλλά….” δίσκων. Αποκορύφωμα το “To the Metal” που προσωπικά με άφησε παγερά αδιάφορο και με έκανε να σκεφτώ το κατά πόσο έχει νόημα να συνεχίζει σε αυτό το μοτίβο η μπάντα.

Προφανώς ο Hansen κατάλαβε πως ήρθε καιρός για αλλαγές και έκανε ένα καλό διάλειμμα, για να επιστρέψει (ελπίζω) δριμύτερος. Στο μεσοδιάστημα λοιπόν οι Gamma Ray κυκλοφόρησαν το (αδιάφορο) “Skeletons & Majesties” mini album, με επανεκτελέσεις παλαιότερων τραγουδιών τους συν ένα b-side, ένα extended version του “Brothers” και το “Rebellion In Dreamland” σε karaoke έκδοση (!).

Στο τέλος της χρονιάς που πέρασε βγήκε και το “Skeletons & Majesties LIVE”, ένα διπλό live album που ακολουθεί τη μανιέρα του “Skeletons In the Closet” του 2003, με το σχήμα να παίζει συνθέσεις που δεν ακούγονται συχνά στις εμφανίσεις του. Καλή φάση μεν, αλλά από τη στιγμή που το έχουν ξανακάνει, μοιάζει λίγο σαν ξαναζεσταμένο φαγητό!

Από την άλλη, οι fan θα είναι χαρούμενοι με το “Skeletons & Majesties LIVE”, καθώς εμπεριέχει κομμάτια όπως “Anywhere In the Galaxy”, “Men, Martians and Machines”, “The Spirit”, “Wings of Destiny”, “Gamma Ray”, “Watcher In the Sky”, “A While In Dreamland” και αρκετά άλλα, τα οποία όντως δεν τα βρίσκεις εύκολα σε live μορφή!

Σε ότι αφορά την απόδοση της μπάντας, τι περιμένετε να πω; Σίγουρα δε θα ακούσετε τους Gamma Ray του “χτες”, αλλά του “σήμερα”. Σχετικά κουρασμένους μεν, αλλά με έναν Kai Hansen που το λέει η καρδιά του και που ίσως έχει ακόμα πολλά να δώσει…

416

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.