THY ART IS MURDER, KIN BENEATH CHORUS, FIELDS OF AARU, FATAL FRAGMENTS (23/06/2016) An Club

Νομίζω πως ένας σώφρων φοιτητής σε εξεταστική είναι ο άνθρωπος που εκτιμά τον άξονα χρόνου-ποιότητας καλύτερα από τον καθένα, ιδιαιτέρως όταν τα απαιτητικά ωράρια μπορούν να τον κάνουν να κοιμάται με την πρώτη ευκαιρία σε μία πολυθρόνα χωρίς να πάσχει από ναρκοληψία.

Σε αυτές τις συνθήκες, μπορώ να πω πως το live των Thy Art Is Murder άξιζε να το παρακολουθήσει κανείς, μιας και ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκαν στην Αθήνα. Το event τίμησε αρκετός κόσμος παρά το γεγονός ότι ήταν καθημερινή, με τις όποιες δυσκολίες αυτό ενέχει και φυσικά, πού αλλού αν όχι στην τιμημένη υπόγα του An Club.

Για αρχή, στη σκηνή βρέθηκαν οι Fatal Fragments. Σπανίως για σχήμα που ανοίγει live, είχαν εξαιρετικό ήχο και το τεχνικό death τους κέρδιζε αυτόματα εντυπώσεις. Δεν έχουν δημοσιεύσει μεγάλο μέρος της δουλείας τους επομένως περιμένουμε να δούμε κάτι ολοκληρωμένο στο μέλλον που οι φίλοι του extreme ήχου νομίζω πως θα βρούμε ενδιαφέρον.

Fatal Fragments setlist
The Experiment
Decaying Mortality
Dead End
Goswami
Neurotraumatic Fate

Εν συνεχεία, αναλαμβάνουν οι Fields Of Aaru, οι οποίοι αντιμετώπισαν αρκετά τεχνικά προβλήματα που τους προβλημάτισαν επί σκηνής, αλλά στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και ανταπεξήλθαν στις συνθήκες. Προσωπικά δε θα με πείραζε καθόλου αν αφαιρούσαν και πλήρως τα προηχογραφημένα πλήκτρα, αφού το αποτέλεσμα μπορεί να έβγαινε πιο αμιγώς σκληρό αλλά εξ ίσου ικανοποιητικό και σε αυτή την εκδοχή του. Βγήκαν περισσότερο νικητές από τη διαδικασία αφού κατάφεραν να κερδίσουν την ανταπόκριση του κόσμου παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν.

Fields Of Aaru setlist
Monologue
Presence
Speak the Truth
Unravel
Seth
Charon
This is Exile (Whitechapel cover)

Τελευταίο act πριν τους headliners, οι Kin Beneath Chorus από την αγαπημένη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν στην πρωτεύουσα για να συμμετάσχουν στο live. Έχουν μία full length κυκλοφορία στη φαρέτρα τους και δουλεύουν πάνω σε νέο υλικό, ενώ παράλληλα έχουν αρκετά live shows στην πορεία τους που τους δίνει και την εμπειρία για να μπορούν να παρουσιάζουν ένα δυνατό αποτέλεσμα. Παρότι βρέθηκαν απέναντι σε ένα κοινό στο οποίο ήταν γνησίως άγνωστοι, οι αντιδράσεις που πήραν ήταν θετικότατες και εκφράστηκαν έως κι από moshing μπροστά στο stage.

Kin Beneath Chorus setlist
New track
Beyond The Dynamic
Nothing Is Sacred
Man Created God
Road To Blooddhed
Session XII

Για το τέλος της βραδιάς, η πολυαναμενόμενη εμφάνιση από τους φίλους των Thy Art Is Murder για πρώτη φορά στην Αθήνα έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής. Το βάρος του set έπεσε στο “Holy War”, το τελευταίο τους πόνημα που κυκλοφόρησε πέρυσι. Σε ένα κλίμα ατέρμονου headbanging, όπως ήταν απαραίτητο για να συνοδεύσει την ένταση που έστελναν οι Αυστραλοί στα ηχεία, φρόντισαν να συμπεριλάβουν κομμάτια από το πρώτο τους ΕΡ “Infinite Death”, όσο και από τις προηγούμενες δουλειές τους, “The Adversary” και “Hate”, ώστε να καλύψουν τις απαιτήσεις όλων, όσοι συγκεντρώθηκαν για το παρθενικό τους show στην Αθήνα.

Στο stage φυσικά επικράτησε αεικινησία που παρέσυρε και τον κόσμο σε ασταμάτητη κίνηση κι ο καλός ήχος συνέδραμε σε ένα πολύ καλό συνολικά αποτέλεσμα. Αν και δυστυχώς –για όσους χρησιμοποιούν ΜΜΜ και μόνο- είχε ανακοινωθεί εξ αρχής από τη διοργάνωση ότι το live θα περάσει τη δωδέκατη ώρα, τα προγράμματα τηρήθηκαν πιστά, συμπληρώνοντας θετικά το συνολικό outcome της βραδιάς.

Thy Art Is Murder Setlist
Absolute Genocide
Coffin Dragger
Soldiers Of Immortality
Laceration Penetration
The Purest Strain Of Hate
Shadow Of Eternal Sin
Emptiness
Infinite Death
Whore To A Chainsaw
Dead Sun
Doomed From Birth
Reign Of Darkness
Light Bearer
Holy War

Photos: Ανδρέας Πανόπουλος

485

Avatar photo
About Φανή Τσουκαλά 171 Articles
Γεννήθηκε και μεγάλωσε [με γαλλικά και πιάνο(και μπαλέτο)] στη μαγευτική Αθήνα. Οι σχέσεις της με την rock και metal σκηνή ξεκίνησαν στο δημοτικό, με τη μία κασέτα που κυκλοφορούσε στο σχολείο, ηχογραφημένη από ραδιόφωνο, Λιωμένο Παγωτό από τη μία, Smells Like Teen Spirit από την άλλη. Η πρώτη κασέτα που αγόρασε παρόλ’ αυτά, ήταν Iron Maiden με Di Anno. ‘Έκτοτε έχει βρεθεί σε διαφορετικούς ρόλους, από τον πιο enthusiast θαυμαστή της νέας prog σκηνής, έως τον θιασώτη των Clutch. Σπανίως γράφει για πράγματα, εκτός αν θεωρεί ότι αξίζει να γραφτούν. Ονειρεύεται να βγει στη σύνταξη και να πάρει πτυχίο στην αστροφυσική, καθώς τα Ηumanities και τα Economics and Business που έχει ασχοληθεί μέχρι τώρα, τα βρίσκει βαρετά απέναντι στο αχανές σύμπαν. Επιλογές καριέρας: αιώνια φοιτήτρια.