CHAINFIST: “Black Out Saturday”

Σε όσους αρέσει ο ήχος που γεννιέται από την απαλή επαφή του hard rock με το metal και συμπαθεί συγκροτήματα όπως οι Nickelback (στο πιο σκληρό), οι Yeah Whatever, ή ακόμη και ο ήχος των Metallica στα πιο late 90’s, τότε δεν εχετε κανένα λόγο ώστε να μη συμπαθήσετε αυτούς τους Δανούς!

Μάλιστα το ντεμπούτο τους Black out Sunday κερδίζει άνετα τη συμπάθεια σας, με heavy κομμάτια όπως τα Stay, Carpe Diem, ή ακόμη και με πιο “μαλακά” rock σημεία, όπως το “Edge of the World” για παράδειγμα.

Βέβαια οι Michael Kopietz και Braca Pedersen, έχουν προϋπηρεσία στους Panzerchrist και Infernal Death αντίστοιχα, κάτι που τους δίνει ένα μικρό πλεονέκτημα τουλάχιστον στο τι και πως θέλουν, ή έστω πρέπει ν’ ακούγονται τα πράγματα σε αυτή τους τη νέα προσπάθεια με τους Chainfist.

Αν και το “Black out Sunday” λοιπόν είναι μια καλή προσπάθεια, είναι αυτό αρκετό ώστε να χαλάσετε το ελάχιστο πλέον μηνιαίο budget που διαθέτεται για την αγορά μουσικής, ώστε να το αποκτήσετε; Δυστυχώς η τετριμμένες μελωδίες και η μη ύπαρξη κάτι νέου είναι κάτι αποτρεπτικό, άσχετα αν η κυκλοφορία τούτη είναι αξιοπρεπής.

Οπότε πριν κάνετε οτιδήποτε, μια μικρή έρευνα σε κομμάτια που υπάρχουν ήδη ελεύθερα στο internet, επιβάλλεται αν δεν είστε fun του είδους, ή του ήχου που παράγουν οι προαναφερόμενες μπάντες στην αρχή αυτού του κειμένου.

Μιχάλης Κανακουσάκης

401