TREMORS: “Frozen Shores”

Δε ξέρω αν οι Γερμανοί βλέπουν cult horror movies, αλλά αντικρίζοντας το όνομα τους ψάρωσα για λίγο να σας πω την αλήθεια! Tremors ονομαζόταν μία horror comedy ταινία με πρωταγωνιστή το Kevin Bacon, ο οποίος πολεμούσε κάτι αστεία αλλά θανατηφόρα τερατάκια που πεταγόντουσαν μέσα από τη γη, με σκοπό να σε κατασπαράξουν! Τα “Tremors” μάλιστα, είχαν τέσσερις κινηματογραφικές συνέχειες και αργότερα έγιναν και τηλεοπτικό σήριαλ!

Κάτι σαν τη περίπτωση της παρούσας μπάντας, που με το Frozen Shores φτάνει στη τέταρτη μουσική συνέχεια της, δίνοντας μας ένα μίγμα death/heavy metal, με gothic ατμόσφαιρα, τουλάχιστον σε μερικά από τα κομμάτια τους. Αν ακούσεις το “Graveyard for my Friends” (ωραίος τίτλος.. χεχεχε), δε μπορείς να μη σκεφτείς πως με διαφορετικά φωνητικά, ίσως έβγαινε καλύτερο αποτέλεσμα.

Μην έχοντας ακούσει τις 3 προηγούμενες δουλειές των Γερμανών, “κρίνω” το “Frozen Shores” ως μεμονωμένο άλμπουμ και χωρίς να προβώ σε διαδικασία σύγκρισης, θα σας πω ότι πέρα από μεμονωμένα κομμάτια, όπως το προαναφερθέν Graveyard for my Friends, το εκπληκτικό Grey, τη διασκευή στο “Perfect Strangers” των Deep Purple και το ομώνυμο, δε βρήκα κάτι ιδιαίτερα σαγηνευτικό, χωρίς όμως να μη δω και αναγνωρίσω τις ικανότητες και πιθανές εκπλήξεις που οι Tremors είναι ικανοί να μας δώσουν σε μία μελλοντική κυκλοφορία.

Προσωπικά νιώθω πως έχουν χαθεί στη μόδα του παντρέματος και της πρόσμιξης διαφορετικών μουσικών ειδών, μετατρέποντας έτσι το αποτέλεσμα σε κάτι αδιάφορο και μη ταυτίσιμο. Συμπερασματικά λοιπόν, αν είχαν normal vocals, παίζει να ακουγόντουσαν καλύτεροι, ιδιαίτερα στα πιο gothic ατμοσφαιρικά κομμάτια τους.

Μιχάλης Κανακουσάκης

414