DEVIN TOWNSEND: “Devolution Series #1 – Acoustically Inclined, Live in Leeds”

LIVE RECORDING

Είδος: Progressive metal, Acoustic live
Δισκογραφική: Inside Out Music
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 19 Μαρτίου 2020

Μια συμφωνία με την InsideOut για την κυκλοφορία μιας σειράς live albums με τον Devin Townsend, δεν είναι παρά μια συμφωνία με το «διάβολο», δεδομένου ότι η γενικότερη κατάσταση της καραντίνας, έχει βάλει στο τρυπάκι ν’ ασχοληθούμε με κυκλοφορίες ζωντανών ηχογραφήσεων ακόμα και οι πιο δύσπιστοι (στους οποίους συγκαταλέγεται και ο γράφων).

Αν το απόλυτο full live concert “Order Of Magnitude–Empath Live Volume 1” μας ενθουσίασε, το “Devolution Series #1-Acoustically Inclined, Live in Leeds”, έρχεται ως «σανίδα σωτηρίας» για τους απελπισμένους και στερημένους έγκλειστους φίλους των συναυλιών, ανεξαρτήτως από το μουσικό είδος που προτιμούν. Εξάλλου, όπως καταλαβαίνουμε και από τον τίτλο πρόκειται για ένα ακουστικό set που ηχογραφήθηκε στο Leeds προ διετίας (2019) και είναι σαφέστατα πιο εύκολο να ακουστεί και να αγαπηθεί (σας προκαταβάλω με περίσσια σιγουριά), από φίλους διαφορετικών ή εντελώς ετερόκλιτων ακουσμάτων.

Η μεταφορά της ατμόσφαιρας είναι τέτοια, που αγγίζει την τελειότητα. Ο Καναδός δημιουργός έχει δουλέψει μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια όλα τα δεδομένα, ώστε αυτό που θα εισπράξουμε να είναι το απόλυτο! Από τον τρόπο που αλληλεπιδρά με το κοινό, μέχρι τη σειρά των κομματιών και τις αψεγάδιαστες και εμπνευσμένα διασκευασμένες εκτελέσεις, από την περίοδο 1997-2010 του καλλιτέχνη, σ’ ένα άριστα προσχεδιασμένο set, με τα “Funeral” και “Deadhead” ν’ αποτελούν σημείο αναφοράς.

Δίχως κανένα ενδοιασμό, δηλώνω ότι το συγκεκριμένο live πόνημα συγκαταλέγεται ήδη στην κορυφή των αγαπημένων μου ακουστικών lives. Συνδυάζει με τον πλέον μοναδικό τρόπο τα στοιχεία που κάνουν το απλό να φαντάζει ιδιοφυές και το λιτό να δείχνει δύσκολα επιτεύξιμο και περίπλοκο. Ατμόσφαιρα που αγγίζει και τις πλέον ενδόμυχες Floyd-ικές μας καταβολές, φωνητικά που άλλοτε με σθένος και άλλοτε με σπαρακτικό λυρισμό συμβάλλουν στην άψογη απόδοση των συνθέσεων, οι οποίες έχουν ερμηνευτεί με τέτοιο τρόπο, λες και δημιουργήθηκαν γι’ αυτό το σκοπό ή προσχεδιάστηκαν πριν την studio εκτέλεσή τους με αυτήν εδώ την άκρως ελκυστική και μεγαλειώδη ακουστική τεχνοτροπία.

Να πληροφορήσω εδώ ότι η κυκλοφορία του live έχει προηγηθεί σε Blu-Ray, αλλά όσοι μπουν στον κόπο να το ακροαστούν σε CD ή όποια άλλη αποκλειστικά ηχητική μορφή, θα βγουν πολλαπλά κερδισμένοι.
Το αν θα ακροαστείτε το συγκεκριμένο πόνημα με τη συντροφιά ενός κρασιού ή στ’ ακουστικά σας κατά την απογευματινή σας βόλτα αυτό είναι δικό σας πρόβλημα, το διακύβευμα εδώ είναι να επιδιώξετε με κάθε μέσο να ανακαλύψετε (ξανά), να αγαπήσετε (πάλι), να ταξιδέψετε (για ακόμα μια φορά) με το φαινόμενο που ακούει στο όνομα Devin Townsend και μια δουλειά που θα σας μεταφέρει νοητά στο Leeds που πραγματοποιήθηκε το live ή σε κάποιο άλλο χώρο που έχετε νοσταλγήσει ή επιθυμείτε.

Facebook: https://m.facebook.com/dvntownsend
Website: https://www.hevydevy.com
Twitter: https://twitter.com/dvntownsend

885

Avatar photo
About Παναγιώτης Σπυρόπουλος 239 Articles
Γεννήθηκε στα τέλη του 70 στα Δυτικά της Αθήνας, πιο αργά ή πολύ νωρίτερα από ότι θα ήθελε - δεν έχε καταλήξει ακόμα! Ακροβατώντας ανάμεσα σε οικονομετρικά μοντέλα, φιλοσοφικούς αναστοχασμούς, πολιτικούς προβληματισμούς, κοινωνικές και διατροφολογικές ανησυχίες, η μουσική αναζήτηση είναι το δίχτυ ασφαλείας στο matrix της καθημερινότητας. Fan του σκληρού ήχου, λάτρης της κλασικής μουσικής, παθιασμένος με τα blues. Αναζητά την αιτία ζωής του, πριν κάποιοι άλλοι διαγνώσουν την αιτία θανάτου του• είναι σε καλό δρόμο για το δεύτερο.