ETERNAL TORTURE: “Lacerate the Global Hate”

Το μπάσιμο του δίσκου είναι σαφές: ξύλο, δικασίλα και brutal φωνητικά που θα μπορούσαν κάλλιστα να ανήκουν σε grind μπάντα.

Οι Eternal Torture στο “Lacerate the Global Hate” παρουσιάζουν ένα death πρόσωπο που φλερτάρει έντονα με μοντέρνα στοιχεία, τα οποία όμως διατηρούν ρόλο κομπάρσου, προκειμένου να μην ξενίσουν τον ακροατή. Εκεί δηλαδή που ακούς blastbeatίδια, σκάνε groovάτα riff με ανεπαίσθητους dubstep ρυθμούς. Ναι, φαντάζει περίεργο, αλλά επειδή όλα αυτά δίδονται σε μικρές δόσεις, το αποτέλεσμα δεν παρεκκλίνει ιδιαίτερα από το brutal death που όλοι αγαπήσαμε.

Απλά οι Eternal Torture έχουν πάρει από το χεράκι το είδος και το πάνε ένα- δύο βήματα παραπέρα, δίχως να έχουν σκοπό να το μπασταρδέψουν σε μεγάλο βαθμό.

Και από τη στιγμή που ένας φίλος που μιλούσαμε τηλεφωνικά την ώρα της δεύτερης ακρόασης του album, γύρισε και μου είπε “πω, ρε συ, τι βόθρος είναι αυτός; Άντε να κλείσουμε να ξεβουλώσουν τα αυτιά μου”, το σκοπό της η μπάντα, τον έχει πετύχει. Και δεν είναι μόνο τα σωστά επίπεδα βοθρίλας που παράγει ο δίσκος, αλλά και η μοντέρνα οπτική που παρουσιάζεται μέσα από διάφορα τραγούδια του.

Το “Lacerate the Global Hate” είναι μόλις η δεύτερη κυκλοφορία του σχήματος και θέτει βάσεις για ένα αρκετά ενδιαφέρον μέλλον. Ντου και ξύλο…

506

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.