IWRESTLEDABEARONCE: “Ruining It For Everybody”

Έψαχνα καιρό να βρω μια μπάντα που θα καλύψει το απίστευτο κενό που άφησαν στον καλλιτεχνικό μου μικρόκοσμο οι Mr Bungle. Κατά ένα μέρος (σχετικά μικρό όμως) είχα βασιστεί στους The Dillinger Escape Plan, αλλά μου έλειπε η παρανοϊκή προσέγγιση με τα στοιχεία ειρωνείας.

Οι Iwrestledabearonce όμως εμ­φα­νί­στη­καν πριν 2 περίπου χρόνια και η σχεδόν απροσάρμοστη από κάθε άποψη οπτική τους, μου έδωσε ελπίδες για το μέλλον. Ύστερα λοιπόν από το πολύ καλό “It’s All Happening” του 2009, κυκλοφορεί το ακόμα καλύτερο Ruining It For Everybody”, και παρόλο που ούτε αυτοί από μόνοι τους μπορούν να φτάσουν το επίπεδο του Mike Patton και της παρέας του, έχουν πολλά από τα αρρωστημένα στοιχεία που έψαχνα. Καταρχάς μιλάμε για έναν καλλιτεχνικό αχταρμά που συνδυάζει στοιχεία deathcore, metalcore, screamο και mathcore με μία καθόλα avant garde άποψη. Η τραγουδίστρια δε, όταν δεν ουρλιάζει, θυμίζει αρκετά Bjork και αυτό για μένα προσδίδει πόντους. Φυσικά οι Iwrestledabearonce δεν προτείνονται σε ανθρώπους που αρέσκονται μονάχα στο συμβατικό και easy listening rock, διότι πολύ απλά ύστερα από τα πρώτα λεπτά ενδέχεται να ματώσουν τα αυτιά τους, οπότε να είστε προσεχτικοί στη χρήση τους! Όσοι όμως δηλώνετε fan σχημάτων όπως The Dillinger Escape Plan, Between the Buried and Me, Fantomas και Converge, σίγουρα θα βρείτε μια νέα αγάπη στο πρόσωπο των Iwrestledabearonce. Δώσε τρέλα στο λαό, λέμε!

364

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1391 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.