PALE DIVINE: “Consequence Of Time”

ALBUM

Είδος: Doom Metal
Δισκογραφική Εταιρεία: Cruz del Sur Music
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 26 Ιουνίου 2020

Γερόλυκους δεν θα τους έλεγες αλλά βετεράνους σίγουρα, έπειτα από 25 χρόνια πορείας στον αμερικάνικο doom / stoner metal ήχο. Ο λόγος γίνεται για τους Pale Divine και την 6η κατά σειρά επίσημη κυκλοφορία τους “Consequence Of Time” μέσω της ιταλικής Cruz del Sur Music.

Πιστή στην ταυτότητά τους και ταγμένοι στον doom metal ήχο, η καινούργια τους δουλειά στέκει πιο ώριμη από ποτέ πλέον και είναι έτοιμη να μπει στις δισκοθήκες όλων όσων γουστάρουν τον stoner / doom ήχο, ο οποίος τα τελευταία χρόνια είναι στα high του.

Φυσικά ο μεγάλος πρωταγωνιστής δεν είναι άλλος από τον βαρύ μπάσο ήχο και σε αυτό είναι εδώ ο Ron ‘FeZZy’ McGinnis που από το 2012 προσφέρει τις υπηρεσίες του στους Pale Divine. Ήχος βαρύς που βασίζεται ναι μεν σε μονοπάτια που χάραξαν οι Candlemass και οι Solitude Auternus αλλά σαν αμερικανάκια που είναι δεν κρύβεται η μεγάλη τους αγάπη στους Black Sabbath και στους Pentagramm. Στο τιμόνι του συγκροτήματος παραμένουν οι Darin McCloskey, στα τύμπανα και Greg Diener στην κιθάρα ενώ ο βενιαμίν της παρέας είναι ο Dana Ortt αγκαλιά με το “Iommi-ικό” κιθαριστικό ταυράκι του.

Ορισμός της ταυτότητας του, πέρα από τον βαρύ ήχο, είναι και η καταπληκτική vintage παραγωγή. Τα riff σίγουρα θα σου ξυπνήσουν το ενδιαφέρον γιατί ενναλλάσσονται συνεχώς μέσα στα κομμάτια από γρήγορα sabbath-ικά μέχρι πιο αργά και μερακλήδικα. Το μόνο καινοτόμο σε αυτόν τον δίσκο είναι το ντουέτο στα φωνητικά μεταξύ του βετεράνου Greg Diener και του “νέου” Dana Ortt, οι οποίοι τα μοιράζονται 50 -50 και αυτό από μόνο του έχει ανοίξει νέους ορίζοντες στο συγκρότημα.

Η γενικότερη εικόνα αυτής της κυκλοφορίας αξίζει προσοχής. Είναι μια μερακλήδικη δουλειά που πρέπει να ακουστεί δυνατά γιατί της αξίζει.

Facebook: https://www.facebook.com/serpentspath
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCHKQZ0iBiaScJfPk3yiRdTg
Instagramm: https://www.instagram.com/paledivine2018/

526

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.