MAPLERUN: “Restless”

Δε σας κρύβω πως βρήκα τους Αθηναίους Maplerun ένα ενδιαφέρον συγκρότημα, μιας και καταφέρνουν να συνδυάσουν όμορφα όλες τις μουσικές επιρροές που έχουν μέσα τους, σε ένα συμπαγές μίγμα ηχητικού αποτελέσματος.

Σε αυτή τη δεύτερη δουλειά των Maplerun, μπορεί ν’ ακούσει κανείς επιρροές από Nickelback, Green Day, μέχρι Metallica, System of a Down και Katatonia. Και παρότι το όλο αποτέλεσμα φλερτάρει με κάτι πιο “εναλλακτικό”, η βάση του είναι σκληρό rock και δε νομίζω να ξενίσει πολύ κάποιον πιο σκληροπυρηνικό ακροατή!

Από το metalίζον “Nail” μέχρι το μπαλαντοειδές και μουντό “The Rain” υπάρχει η απόσταση που θα ικανοποιήσει αρκετούς αν όχι όλους, όπως κι επίσης δείχνει και το ταλέντο της μπάντας απ’ όλες της γωνίες της!

Δυστυχώς κατά τη γνώμη μου στα μείον βρίσκεται ακόμη η φωνή του Nick μιας και πιστεύω ότι χρειάζεται να βελτιώσει τη προφορά του αλλά και τη χροιά της φωνής του ως προς τη τραχύτητα της τουλάχιστον. Αλλά ο χρόνος είναι χαλαρά με το μέρος του, οπότε η βελτίωση θα είναι πολύ άμεση και σύντομη πιστεύω.

Κι έχω πίστη σε αυτό μιας και ενώ μιλάμε για μια Ελληνική underground και ως συνήθως “αδέσποτη” μπάντα, χωρίς δυστυχώς ακόμη ένα συμβόλαιο και μια εταιρία πίσω της, από την άλλη προσπαθεί να κάνει σοβαρά και επαγγελματικά βήματα, γι’ αυτό και προσέλαβε ως παραγωγό του “Restless” τoν έμπειρο Ted Jensen (Evanescence, Green Day, Korn κ.α.), ώστε να επιμεληθεί τα 12 κομμάτια του άλμπουμ!

Με λίγα λόγια η απάντηση στην ερώτηση του αν αξίζει το κόπο ν’ ασχοληθεί κανείς με τους Maplerun είναι σαφώς θετική, ιδιαίτερα σε κάποιους που αρέσκονται ν’ ακούν και κάτι πιο “ψαγμένο”, σκοτεινό και εναλλακτικό χωρίς περιορισμούς! Δοκιμάστε τους!

475