NUMEA: Ζωντανά στο Afrikana

NEWS

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

NUMEA: Release live για το debut album “Prozac Youth”

Οι Αθηναίοι electric jazz / rock instrumentalists Numea θα κυκλοφορήσουν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά “Prozac Youth” μέσω της Ikaros Records την οποία και θα παρουσιάσουν ζωντανά στις 12 Απριλίου στην Afrikana (Γκάζι). Η προσέλευση του κοινού θα ξεκινήσει στις 21:30.

“O Γιώργος Κωστόπουλος σαν συνθέτης της μουσικής των Numea χρησιμοποιεί μια φρέσκια οπτική στον τρόπο που συνενώνει μουσικά είδη, όπως η ηλεκτρική jazz με το rock, έχοντας σαν βάση λυρικές μελωδίες και δυνατά grooves.”
Lonnie Plaxico, μπασίστας των Art Blakey & The Jazz Messengers.

Βιογραφικά στοιχεία

Οι Numea, ένα instrumental electric jazz κουαρτέτο µε έδρα την Αθήνα, δηµιουργήθηκαν το 2017. Οι συνθέσεις και ο ήχος της µπάντας κυµαίνονται µεταξύ της ηλεκτρικής jazz της δεκαετίας του ’70, του post-rock και του ψυχεδελικού rock.

Οι επιρροές τους περιλαµβάνουν πολλά διαφορετικά στυλ µουσικής και συγκροτήµατα όπως οι Yussef Kamal, Vulfpeck, Now vs Now, Radiohead, Herbie Hancock, Medensky Martin & Wood, Thundercat και Porcupine Tree µεταξύ άλλων.

Τους Numea αποτελούν οι Σάκης Τσινούκας (Dog Beat, Blues Cargo, Sakis Tsinoukas Trio) στην ηλεκτρική κιθάρα, Γιώργος Κωστόπουλος (Yiannis Kassetas, MeQ,The Cube) στις συνθέσεις και το µπάσο, Γιάννης Παπαδόπουλος (Next Step Quintet, Billy Pod, The Cube) και Παναγιώτης Κωστόπουλος (ΜOb Trio, One Inch Punch, Ανδρέας Πολυζωγόπουλος) στα drums.

Πραγµατοποίησαν την πρώτη τους συναυλία τον Δεκέµβριο του 2017 και από τότε εµφανίζονται τακτικά σε πολλούς µουσικούς χώρους στην Αθήνα (Six Dogs, Afrikana Jazz Bar, The Ζοο, Spiti Art Bar, Kerameio Bar).

To καλοκαίρι του 2018 αποφάσισαν να µπουν στο studio και να γράψουν τον πρώτο τους δίσκο “Prozac Youth” ο οποίος θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο 2020 από την Ikaros Records.

Πληροφορίες για το νέο album

To “Prozac Youth” είναι κάτι παραπάνω από ένα καινούργιο instrumental electric jazz album. Ενώ χρησιμοποιεί κυρίως την jazz σαν γλώσσα και σαν αυτοσχεδιαστική φόρμα, η αισθητική ξεφεύγει από τα όρια της και φλερτάρει ανοιχτά με τη rock.

Κάθε κομμάτι είναι διαφορετικό και ο ακροατής θα αντιμετωπίσει retro synth μελωδίες, ψυχεδελικά κιθαριστικά solos αναμεμειγμένα με ήχους της δεκαετίας του ’80, πισωγυρίσματα στα ’70s, λυρικότητα και νοσταλγία. Από την σκληρότητα μέχρι τη σκοτεινή τεχνολογική μελαγχολία, οι Numea καταφέρνουν να πάνε από το ένα άκρο στο άλλο, χωρίς να χαθεί η αίσθηση της συνέχειας και ενότητας.

Οι ηχογραφήσεις έγιναν από τον Σταύρο Γεωργιόπουλο στα Dudu Loft studio της Αθήνας. Η μίξη έγινε από τον Γιώργο Κωστόπουλο (στο “Counting Purple Clouds” συνεργάστηκε με τον Γιάννη Τούντα) ενώ για το mastering είναι υπεύθυνος ο Γιάννης Χριστοδουλάτος (Sweetspot Productions).
Το artwork είναι μια δημιουργία της Μάριον Μανίκα και τα γραφιστικά του CD φέρουν τη σφραγίδα του Καρμέλο Παπαδόπουλου.

H tracklist του “Prozac Youth”:
Toothpick Need
Counting Purple Clouds
Black Moon Again and Again
Frank Fetes
In the Middle of a Lucid Dream
Prozac Youth
Mystery Island
Dissolved Space

Οι Numea είναι οι:
Γιώργος Κωστόπουλος – μπάσο, σύνθεση
Σάκης Τσινούκας – κιθάρες, φωνητικά
Γιάννης Παπαδόπουλος – keyboards, piano
Παναγιώτης Κωστόπουλος – drums

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους Numea και να ακούσετε δείγματα του “Prozac Youth” στα ακόλουθα links:

Email: numeabookings@gmail.com
FACEBOOK: https://www.facebook.com/NumeaMusicGroup/
YOUTUBE: https://www.youtube.com/channel/UCFuNTEatTAmiH243sjy9IFA
BANDCAMP: https://numea.bandcamp.com/album/prozac-youth

Tο “Prozac Youth” διατίθεται από όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες (Amazon, iTunes, Spotify, Deezer, Googleplay, Cdbaby)

Cdbay: https://store.cdbaby.com/cd/numea
SPOTIFY: https://open.spotify.com/album/5XCj7e4sWIZcioejnEgXmL?si=gAZjOaolTyWJmoo2k9c3eQ

To album θα κυκλοφορήσει σε φυσική μορφή τον Φεβρουάριο του 2020 από την Ikaros Records. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία στα ακόλουθα links:

Site: http://www.ikarosrecords.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/Ikarosrecord/
Email: press@ikarosrecords.gr

410