WOLVESPIRIT: “Spirit Metal”

Ίσως τούτη τη φορά, να είναι και η πρώτη που μια μπάντα με “παίδεψε” τόσο πολύ, ώστε να καταλήξω σε κάποιο αντικειμενικό όσο γίνεται συμπέρασμα! Άκουσα το ντεμπούτο τους, τουλάχιστον 10(!) φορές, μόνο και μόνο για να καταλάβω τι θέλουν να μου πουν!

Το SpiritMetal, περιέχει εννέα κομμάτια στα οποία υπάρχουν επιρροές από Deep Purple, μέχρι οπερετικό “black” με τη πολύ ευρύ έννοια (LightandShadow). Το άλμπουμ των Γερμανών, ξεκινά με ένα κομμάτι γεμάτο πλήκτρα (Change), τα οποία καλύπτουν τις κιθάρες και δε ταιριάζουν με το ρυθμό και τη δυναμική του κομματιού! Η φωνή της τραγουδίστριας Debbie, δυστυχώς δε μου άρεσε καθόλου και με τον μουσικό αχταρμά που η μπάντα επέλεξε να μας δώσει δε ταιριάζει, αυξάνοντας το αρνητικό αποτέλεσμα!

Τώρα θα με ρωτήσετε, το γιατί δεν είχα κατευθείαν μια ξεκάθαρη αρνητική άποψη. Απλά γιατί κάθε κομμάτι, παρότι δεν είναι διαμάντι, κρύβει αρκετές καλές πτυχές… με λίγα λόγια εκεί που το καταδικάζεις, βρίσκεις κάτι να σ’ αρέσει και τούμπα πάλι! Κομμάτια όπως τα “Ride On” και “Dune” είναι αξιοπρεπέστατα, μα μέχρι εκεί!

Αν θα το πρότεινα σε κάποιον να το ακούσει; Ναι αλλά μόνο για να του δείξω, πως καλό είναι μια μπάντα να “ψάχνεται” μουσικά, μα πριν ξεκινήσει να γράφει και τέλος να κυκλοφορεί τραγούδια, πρέπει να έχει ενα ξεκάθαρο στόχο, ως προς τα που θέλει να κινηθεί! Αλλιώς μόνο κουραστική και αδιάφορη μπορεί να γίνει!

Αν οι Wolvespirit, κινηθούν πιο συστηματικά και με στόχο, σίγουρα θα ακούσουμε κάτι καλό στο μέλλον από εκείνους! Για την ώρα μπορείτε να κάνετε μια άλλη μουσική επιλογή, επενδύοντας τα λιγοστά πλέον χρήματα σας, κάπου αλλού!

Μιχάλης Κανακουσάκης

481