AND YOU WILL KNOW US BY THE TRAIL OF DEAD: “IX”

Από τον τίτλο καταλαβαίνετε πως πρόκειται για την ένατη δισκογραφική παρακαταθήκη των And You Will Know Us By The Trail of Dead ή απλά Trail of  Dead για εμάς που βαριόμαστε τους σιδηρόδρομους.

Έχοντας κάνει το μπαμ το 2002 με το album “Source Tags and Codes” και χωρίς να έχουν βγάλει κάτι κακό έκτοτε, επιστρέφουν και πάλι με το “IX”.

Μην περιμένετε κάτι διαφορετικό από τα προηγούμενα, μιας που οι AYWKUBTTOD έχουν σταντάρει τον ήχο τους και από κει κάνουν και κάποιες έξτρα σύντομες προσεγγίσεις.

Αν σου αρέσουν λοιπόν μπάντες σαν τους Radiohead ή θα ήθελες τους Coldplay πιο άγριους και διαστημικούς, αλλά με λίγο παραπάνω post στη μουσική και με ροπή προς το ξέσπασμα, τότε άκου οπωσδήποτε αυτούς τους τύπους.

Το “ΙΧ” λοιπόν, δεν είναι σίγουρα το καλύτερο τους album, ούτε καλύτερο από το “Tao of The Dead” για παράδειγμα, αλλά είναι αρκετά καλό για να κάνει όσους τους αγνοούν να ψάξουν λίγο στο διαδίκτυο το παρελθόν τους.

Το “The Doomsday Book” στην αρχή είναι ότι πρέπει για να σου κάνει μια εισαγωγή του τι ήχο πρόκειται να ακούσει και να συνεχίσει έτσι ακριβώς και με το “Jaded Apostles”. Το “A million Random Digits” είναι από τα καλύτερα του δίσκου και σίγουρα θα είναι από αυτά που θα μείνουν στο χρόνο παρέα με παλαιότερα κομμάτια τους σαν το “Isis Unveiled” και δε λείπουν και οι πιο χαλαρές στιγμές σε κάποια άλλα (“The Ghost Within”).
Η αιχμή του δόρατος και πάλι ο Conrad Keely, τραγουδιστής και πολυτεχνίτης της μπάντας, του οποίου η συνθετική και στιχουργική αξία είναι αδιαμφισβήτητη.

Αν δε φοβάσαι την γενική ταμπέλα του Indie rock, που μπαίνει σε οτιδήποτε δεν μπορεί σε γενικές γραμμές να περιγραφεί επιτυχώς, μπορείς να δοκιμάσεις την τύχη σου. Εμένα αυτοί οι τύποι με κέρδισαν προ δεκαετίας. Ίσως τα καταφέρουν και με εσένα!

501

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2095 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.