BRAINSTORM : “Midnight Ghost”

H πρώτη μου επαφή με τους Brainstorm και το καλοπαιγμένο Power Metal τους, ήταν το 2000 με το “Ambiguity”, αλλά εκεί που με κέρδισαν ήταν το 2004 με το εξαιρετικό “Soul Temptation ”. Από τότε, οι Brainstorm συνεχίζουν να κυκλοφορούν καλές δουλειές με το “Midnight Ghost” να μην αποτελεί εξαίρεση.

Το δωδέκατο album των Γερμανών, ηχογραφήθηκε στα Greenman Studios ,με τον Sebastian “Seeb” Levermann (Orden Ogan) να αναλαμβάνει τον τομέα της παραγωγής και να κάνει αρκετά καλή δουλειά. Μπορεί  το “Midnight Ghost” να μην αποτελεί concept album με την κλασσική έννοια, αλλά τα θέματα που καταπιάνεται αφορούν τους φόβους που όλοι είχαμε μικροί, όπως τα φαντάσματα, το τέρας κάτω από το κρεβάτι, το μπαμπούλα στην ντουλάπα κτλ. Φόβοι που δίνουν έμπνευση και στον Gyula Havancsak (Accept, Stratovarius), για τη δημιουργία του ατμοσφαιρικού cover artwork του δίσκου.

Οι Brainstorm για ακόμη μία φορά έχουν κάνει πολύ καλή δουλεία στις κιθάρες και ο Andy B. Franck (φωνητικά) αναδεικνύει τις συνθέσεις με το εύρος και τη δύναμη της φωνής του. Επίσης, οι Γερμανοί ακούγονται αρκετά ορεξάτοι με το παίξιμο τους να χαρακτηρίζεται από αρκετή ενέργεια και πάθος. Τραγούδια που ξεχωρίζουν είναι τα “Ravenous Minds”, που είναι και το πρώτο video που γυρίστηκε για το συγκεκριμένο δίσκο, το επιθετικό “The Pyre” και το “Jeanne Boulet (1764)” (όπου ο Franck τραγουδά για κάποια περίεργα συμβάντα που έλαβαν μέρος στη Gévaudan στη νότια Γαλλία πριν 250 χρόνια και συγκεκριμένα για το θάνατο ενός κοριτσιού από το κτήνος της Gévaudan, με τον θρύλο να λέει ότι ήταν λυκάνθρωπος), ενώ και τα υπόλοιπα κομμάτια του δίσκου είναι στο ίδιο επίπεδο με τα προαναφερθέντα.

Οι Brainstorm ακόμη μια φορά  καταφέρνουν να μην προδώσουν την εμπιστοσύνη των οπαδών τους, συνεχίζοντας στο μονοπάτι που έχουν ακολουθήσει χρόνια τώρα και κυκλοφορούν έναν ακόμα σοβαρό δίσκο.

526

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.