MAROON 5: “V”

Ιδιαίτερα αγαπητό όνομα οι Αμερικανοί Maroon 5 με την ηγετική τους μορφή, τον χαρισματικό Adam Levine, να κερδίζει το κοινό είτε μέσω μουσικής, είτε μέσω υποκριτικής.

Ο πέμπτος δίσκος τους, απλά βαφτισμένος ως “V”, ηρεμεί τα πνεύματα στις τάξεις του group και διαθέτει τις περισσότερες μελωδικο-pop μπαλάντες που έχει ηχογραφήσει η μπάντα σε ένα album session. Παρόλα αυτά, οι περισσότερο upbeat και sexy pop rock συνθέσεις είναι παρούσες, προφανώς όμως επηρεασμένες από το γενικά casual ύφος του album.

Η φωνή του Levine, πάντα δυνατή και ξεχωριστή, διαπρέπει σε οποιαδήποτε σύνθεση και αν εξεταστεί. Το θέμα με το μεγάλο μείον του “V” είναι ότι αυτή την φορά ο ακροατής θα αρκεστεί σε αυτό: τον Levine. Οι περισσότερες συνθέσεις της νέας δουλειάς των Maroon 5 ακούγονται ανέμπνευστες, ολίγον τι επαναλαμβανόμενες, αναμενόμενες και κουρασμένες. Το δυστυχές είναι ότι φωτεινά παραδείγματα του αντίθετου είναι μόνο τα δύο singles που έχει να επιδείξει το album αυτή την στιγμή: “Maps” και “Animals”.

Πέρα τον προαναφερθέντων singles, το “V” αφορά τους μεγάλους οπαδούς των Maroon 5. Οι υπόλοιποι θα αρκεστούν στο να περιμένουν ενδεχόμενη επίσκεψη τους για live και στην ανάμνηση των προηγούμενων δουλειών τους.

466