NAPALM DEATH: “Throes of Joy in the Jaws of Defeatism”

ALBUM

Είδος: Grindcore (?)
Δισκογραφική: Century Media Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 18 Σεπτέμβρη 2020

Νομίζω εισαγωγή για το ποιοί είναι οι Napalm Death θα ήταν περιττή, ας μπούμε λοιπόν στο ψητό, είναι αυτός ο δίσκος αυτό που θα περιμέναμε από μια μπάντα τέτοιου βεληνεκούς;

Ναι, και όχι. Ναι γιατί ποιοτικά είναι άρτιος, όχι γιατί όσ@ περιμένουν πάλι το άψογο grindcore που έχουμε συνηθίσει μάλλον θα μείνουν με την αναμονή. Οι Napalm Death εδώ δεν παίζουν για τους οπαδούς που θέλουν πάλι τα ίδια (αν και μεταξύ μας το “Apex Predator – Easy Meat” που προηγήθηκε μόνο τα ίδια δεν ήτανε), η μπάντα στο “Throes of Joy in the Jaws of Defeatism” ακούει τις συμβουλές της Marie Kondo και παίζει αυτά που φέρνουν χαρά στους ίδιους. Κοινώς, εδώ θυμούνται τις επιρροές τους, τους φίλους τους αλλά και νεώτερες μπάντες που επηρέασαν οι ίδιοι και εκτιμούν, και μέσα στα 42 και κάτι ψιλά λεπτά του δίσκου εμπλουτίζουν το γκρουβάτο grind που δημιουργήσανε με black, crossover, industrial, punk και ότι άλλο γουστάρουν. Ετοιμαστείτε λοιπόν να ακούσετε κομμάτια που θα σας φέρουν στο νου τους Raw Power, Cryptic Slaughter, Celtic Frost, Killing Joke, Godflesh και ακόμα και Anaal Nathrakh.

Ίσως αυτό να ξενίσει κάποια άτομα που περίμεναν ανελέητα blast beat και ξύλο, ξέρετε κάτι όμως, οι Napalm Death σας έχουν προσφέρει όσα 20 μπάντες μαζί για παραπάνω από 30 χρόνια, και αυτή τη στιγμή υπάρχουν εκατοντάδες μπάντες που γεννήθηκαν χάρη σε αυτούς και κρατάνε τη grind φλόγα εξίσου ψηλά, ήρθε η ώρα οι μπαμπάδες να κάνουν την κάβλα τους, και η κάβλα τους είναι μεταδοτική, από εμένα ένα ηχηρό εύγε, και για την κίνηση αλλά πάντα και για τη μουσική.

Facebook: https://www.facebook.com/officialnapalmdeath
Homepage: http://www.napalmdeath.org/

784

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.