THE NEW BLACK: “A Monster’s Life”

Η αλήθεια είναι πως αυτήν τη φορά το γερμανικό κουιντέτο δε βιάστηκε να κυκλοφορήσει νέο υλικό…

Τρία χρόνια πέρασαν από το “III: Cut Loose” και σαφέστατα οι The New Black διαθέτουν πλέον αρκετή εμπειρία κι αποφασίζουν να πλεύσουν σε πιο γάργαρα νερά, αφήνοντας κατά μέρος την όποια υπερπροσπάθεια. Ιδρυθέντες το 2008, μετρούν ήδη τρεις πολύ καλές δουλειές, με την τέταρτη να έρχεται φέτος και να αποτελεί την πιο κατασταλαγμένη τους.

Λιγότερο “αλήτες” σε σχέση με το παρελθόν, κάνοντας περισσότερο focus σε ένα συμπαγές αποτέλεσμα, το οποίο είναι ικανό να χτυπήσει περισσότερες πόρτες και να ικανοποιήσει τα αυτιά όσων προτιμούν easy listening καταστάσεις. Σκεφτείτε τους Black Label Society δηλαδή, σε μια πιο radio friendly εκδοχή, ή τον Slash μαζί με τον Miles Kennedy, δίχως την τεχνοτροπία, αλλά στο πιο southern.

Αρκετά γκαζάτο σε σημεία, αλλά mid tempo σε γενικές γραμμές, με τη groovy αισθητική να παραμένει, διατηρώντας τη μουσική ταυτότητα του συγκροτήματος.

Το “A Monster’s Life” είναι η μέχρι στιγμής πιο δεμένη δουλειά των The New Black και συνάμα η πιο εμπορική, γεγονός που ενδεχομένως να διευρύνει κάπως τους ορίζοντες της μπάντας, μιας και το album απευθύνεται σε ακόμη μεγαλύτερο κοινό.

520

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.