FOREIGNER "Alive and Rockin"

Η κυκλοφορία που θα παρουσιάσουμε δεν είναι καινούργια αλλά ειδικά ότι έχει να κάνει με τις dvd κυκλοφορίες η συντακτική ομάδα του rockway.gr αποφάσισε ότι θα κάνει εξαιρέσεις διότι τα νέα dvd είναι ελάχιστα αλλά υπάρχουν πολλά παλαιά που αξίζουν να τα παρουσιάσουμε. Έτσι λοιπόν οι FOREIGNER έχουν την τιμιτική τους με το εξαιρετικό “Alive and Rockin” από το “Live at the Bang Your Head Festival 2006” στη Γερμανία.

Tην μπάντα εκείνη την περίοδο την αποτελούσαν απίθανοι μουσικοί όπως ο Jason Bonham στα τύμπανα,ο Jeff Pilson (Dokken), στη φωνή ο Kelly Hansen (Hurricane), Thom Gimbel (κιθάρα,πνευστά), Jeff Jacobs (κήμπορντς) και φυσικά ο ηγέτης των Foreigner o σπουδαίος Mick Jones.

Eδώ το συγκρότημα παρά το γεγονός ότι παίζουν μέρα βρίσκεται σε τρελά κέφια κάτι που μου έκανε εντύπωση γιατί συνήθως το φως του ήλιου κόβει από την μαγεία ενός καλού γκρουπ. Ευτυχώς αυτό δεν συνέβη με τους Foreigner και ειδικά με τον τραγουδιστή Kelly Hansen ο οποίος αντικαθιστά επάξια τον μεγάλο Lou Gramm και δίνει πραγματικό ρεσιτάλ ερμηνείας και παρουσίας πάνω στην σκηνή.

Η έκπληξη στο συγκεκριμένο live έρχεται από το πολύ μακρυνό παρελθόν αφού η μπάντα εκτός από τις γνωστές επιτυχίες της έπαιξε και το μοναδικό “Starrider” από τον πρώτο της δίσκο.

Άλλη μεγάλη στιγμή είναι εκείνη που το συγκρότημα κάνει medley το κλασικό δικό της hit “Juke Box Hero” με την τραγουδάρα των Led Zeppelin “Whole Lotta Love“!

Στο dvd υπάρχει και η cd έκδοση με περισσότερα τραγούδια που ηχογραφήθηκε ζωντανά τον Νοέμβριο του 2005 στο Las Vegas.

Φώτης Μελέτης

411