MAD BUTCHER: “Metal Lightning Attack”

REISSUE

Είδος: Heavy/Speed Metal
Δισκογραφική Εταιρεία: Dying Victims Productions
Ημερομηνία επανακυκλοφορίας: 13 Νοεμβρίου 2020

Λοιπόν κυρίες και κύριοι…ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το σωστό, το αλήτικο, το βρώμικο, το ΠΑΣΟΚΙΚΟ Heavy Metal, με τους Mad Butcher να πρωταγωνιστούν σε αυτό εδώ το κείμενο μιας και κυκλοφορούν ξανά το “Metal Lightning Attack” του 1985 από την Relics From The Crypt, η οποία είναι θυγατρική εταιρεία της Dying Victims Productions.

Δίσκος που κυκλοφόρησε στην καρδιά των χρυσών κυκλοφοριών, την χρυσή εκείνη εποχή της δεκαετίας του ’80 που το Metal γενικότερα μεσουρανούσε στις δισκοθήκες κάθε σπιτιού ανά την υφήλιο .

Με το όνομα ελαφρώς τσιμπημένο από τους έτερους γερμανούς Destruction αλλά με λιγότερη βαρύτητα μουσικά, οι Mad Butcher επιδεικνύουν έναν πιο βρώμικο μουσικό χαρακτήρα. Μπορεί να μην έχουν την Thrash-ήτητα των Destruction, έχουν όμως την βρωμιά, το γρέζι, την ταχύτητα και την χροιά της φωνής. Σαν κλασικοί γερμανοί ακολούθησαν την ίδια γραμμή με τους υπόλοιπους του Speed Metal είδους, όπως οι Helloween, Grave Digger, Steeler, Living Death και Blind Guardian με τους ίδιους να είναι πιο rock ‘n roll απ’όλους.

Η παραγωγή στην επανέκδοση είναι λίγο πιο καθαρή από την πρώτη κυκλοφορία, διατηρεί όμως τα αρώματα εκείνης της περιόδου και κρατάει ακόμα την ίδια ηδονή που είχε πριν από 35 χρόνια. Ταχύτητες, riff που μυρίζουν ιδρώτα και σαπίλα, λίγο φάλτσες κιθάρες γιατί πρέπει και heavy metal ακατέργαστο είναι η ταυτότητα των Mad Butcher.

Όποιος δεν τους γνωρίζει και θέλει να λέει ότι ακούει heavy metal και τιμάει τα oldschool αθλητικά λευκά του μποτάκια Adidas, ή Diadora, ή Converse καλό θα είναι να τους μάθει και να τους ακούει μέχρι να βγάλουν οι ώμοι του μαλλιά.

Facebook Page: https://www.facebook.com/Mad-Butcher-German-HeavySpeed-Metal-381731565191990

505

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.