CENTINEX: “Redeeming Filth”

Εννιά ολόκληρα χρόνια πέρασαν χωρίς κανένα νέο από το στρατόπεδο των Σουηδών αγαπημένων deathsters Centinex. Πολλές δυσάρεστες υποψίες μου μπήκαν πως το σχήμα είναι στα πρόθυρα της διάλυσης. Δεν είναι και λίγα χρόνια εξάλλου.

Ήρθε όπως ο φετινός Νοέμβρης φέρνοντας μαζί του το καταστροφικό “Redeeming the Filth” για να θυμίσει σε όσους είχαν ξεχάσει (μαζί με τον γράφοντα) πόσο μπαντάρα είναι αυτοί οι Σουηδοί και να μας γυρίσει πίσω στις χρυσές εποχές του 1992 και του ντεμπούτου τους “Subconscious Lobotomy”. Γιατί αυτό είναι η τελευταία τους δουλειά. Ένας κλασσικός death metal Centinex δίσκος με έντονη την ατμόσφαιρα του 90’s death ήχου της Φλόριντα και φυσικά την γνωστή Σουηδική αισθητική. Χαρακτηριστικά refrain, ανεβασμένες ταχύτητες και αυχενικό από τις πρώτες κιόλας νότες συντελούν στην σύνθεση ισοπεδωτικών κομματιών όπως τα “Moist Purple Skin”, “Death Glance”, “Bloodraze”, “Rotting Below” και “Eye Sockets Empty”.

Συνίσταται ανεπιφύλακτα για όσους θέλουν το death metal τους καθαρό και παραδοσιακό όπως το γνωρίζουμε πολύ καλά από τους Deicide, Obituary, Massacre, Grave και φυσικά τους ίδιους τους Centinex.

Ιδανικό και άκρως δυνατό comeback λοιπόν από μια μπάντα αξία του χώρου που μας έλειψε δισκογραφικά και σίγουρα δεν θέλουμε να ξανακάνουμε μαύρα μάτια να την δούμε. Back to the roots μάγκες.

441