OFF THE CROSS – “Era”

Τι χρειάζεται να κάνει μια μπάντα για να γίνει δημοφιλής την σήμερον ημέρα; Ποια είναι τα συστατικά της επιτυχίας; Τι θέλει να ακούσει ο ακροατής του σύγχρονου σκληρού ήχου; Αυτά τα ερωτήματα πρέπει να βασάνιζαν τους Βέλγους OFF THE CROSS όταν συνέθεταν τα τραγούδια του EP τους “Era”.

Γυάλισαν λοιπόν τον Metalcore ήχο τους, καλέσανε γνωστούς και λιγότερο γνωστούς τραγουδιστές (Marcela Bovio, Jonas Renkse, Tijs Vanneste, Matthijs Vanstaen) για να συμμετάσχουν στα τραγούδια τους, βελτιώσανε και την ενορχήστρωση τους προσθέτοντας σαξόφωνο, τσέλο, πιάνο, hammond, ακόμη και χορωδία, για να τα καταφέρουν να αυξήσουν το ακροατήριο τους. Το αποτέλεσμα; Τέσσερα εύηχα, πολυποίκιλα, σκληρά, αλλά και μελωδικά ταυτόχρονα, τραγούδια, με brutal και καθαρά φωνητικά, που όλα τους θα μπορούσαν να σταθούν ως singles. Αυτή η –αξιόλογη- προσπάθεια τους έχει σίγουρα καλλιτεχνική επιτυχία και το συγκρότημα φαίνεται πως έκανε ό,τι μπορούσε από το μέρος του αλλά… Για την εμπορική επιτυχία τους χρειάζονται μεγαλύτερη προώθηση, καλύτερο management και περισσότερες συναυλίες. Δυστυχώς στην εποχή μας δεν φτάνει μόνο η δουλειά στον συνθετικό τομέα ή η προσθήκη καλεσμένων και η εντυπωσιακή ενορχήστρωση για να γίνει γνωστό ένα metalcore συγκρότημα, μόλις από την δεύτερη κυκλοφορία τους. Καλώς ή κακώς, χρειάζεται και η έντονη και πολύχρονη παρουσία, όπως και το hype από τον μουσικό τύπο, αυτά τους λείπουν για να καταφέρουν να κάνουν το breakthrough τους στην συνείδηση ενός κοινού που έχει πληθώρα μουσικών επιλογών και σπάνια πειραματίζεται ακούγοντας κάτι νέο.

Οι OFF THE CROSS, και κάθε ανάλογης ποιότητας καινούριο συγκρότημα, αξίζουν να ακουστούν από ένα μεγαλύτερο ακροατήριο. Από την πλευρά μου, προτείνω σε όλους τους αναγνώστες αυτής της κριτικής που τους αρέσει η μοντέρνα Metal μουσική να ρίξουν μια αυτιά στο “Era” και να τους δώσουν μια ευκαιρία, ακόμη κι αν δεν τους είχαν ακουστά έως τώρα, γιατί έχουν δυνατότητες και καλές ιδέες. 

558

profile photo
About Αχιλλέας Noir 42 Articles
Ξεκίνησε στα 11 του έτη να συλλέγει rock και metal μουσική. Έχει υπάρξει μέλος τοπικού rock συγκροτήματος, ραδιοφωνικός παραγωγός, DJ και αρθρογράφος. Ακόμα ψάχνει για τον τέλειο συνδυασμό μελωδίας, ρυθμού, αρμονίας και ψυχής στην κιθαριστική μουσική. Το τι σημαίνει “ψυχή της κιθαριστικής μουσικής”, το γράφει στο βιβλίο που θα κυκλοφορήσει στο μέλλον.