Z-LOT-Z: “Anthology – Power of One”

REISSUE

Μετά τους Wyred, η Arkeyn Steel Records μας παρουσιάζει άλλο ένα “αδικοχαμένο” συγκρότημα της δεκαετίας του ’90, τους επίσης Αμερικανούς Z-Lot-Z. Η μπάντα με το περίεργο όνομα από το Houston του Texas, πρόλαβε να κυκλοφορήσει 1 demo, 1 EP και 2 full length πριν το διαλύσουν. Η κυκλοφορία αυτή έχει 2 CDs, με συνολική διάρκεια 132 λεπτά και περιέχει τα άπαντα του συγκροτήματος.

Οι Z-Lot-Z δεν είχαν αλλαγές στο line up τους κατά τη διάρκεια της καριέρας τους και αποτελούνταν σταθερά από τους Van Eric Turner στα τύμπανα, Gregg Gill και Eric Halpern στις κιθάρες, Shane Dubose στο μπάσο και Tom Calandra στα φωνητικά. Όλοι αρκετά αξιόλογοι μουσικοί και ειδικά ο Tom Calandra είναι εξαιρετικός πίσω από το μικρόφωνο, με τη χροιά του ορισμένες φορές να θυμίζει Tate. Είναι απορίας άξιον, πώς αυτός ο πολύ καλός τραγουδιστής χάθηκε μετά τη διάλυση των Z-Lot-Z και μόλις το 2015 επαναεμφανίστηκε με τους Echo Temple. Οι Z-Lot-Z μπορεί εύκολα να πει κανείς ότι παίζουν heavy metal, αλλά δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα, αφού σε κάποιες συνθέσεις τους έχουν μία πιο progressive κατεύθυνση, θυμίζοντας Queensrÿche, ενώ σε άλλες συνθέσεις έχουν ένα πιο hard rock ύφος. Έτσι είναι δύσκολο να τους “κολλήσεις” κάποια μουσική ταμπέλα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι σε αυτό το συγκρότημα περίσσευε η έμπνευση και θα μπορούσαν σίγουρα να είναι πιο διάσημοι. Βέβαια δεν είναι όλα τα κομμάτια αυτής της έκδοσης τέλεια και αυτό δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί σε μία ανθολογία, αλλά τουλάχιστον οι περισσότερες συνθέσεις είναι αυτό που λέμε “από το πάνω ράφι”.

Το πρώτο CD περιλαμβάνει τον πρώτο τους εξαιρετικό δίσκο “Tearing at Your Mind”, το μοναδικό τους EP “92” και ένα bonus track από το δεύτερο album, το “In my Heart”. Εδώ υπάρχουν κομματάρες όπως “Follow Me”, “Loaded Gun”, “Eye Of The Beholder”, “Lonely Is The Hunter”, “Who’ s The Believer”, “Road To Nowhere”. Το δεύτερο CD περιέχει το δεύτερο full length, το “Soul Existence”, το “The Shadow” από το EP παιγμένο live και μία φοβερή ακουστική εκτέλεση του “Shelter”. Στο “Soul Existence” οι συνθέσεις χάνουν τον prog χαρακτήρα τους και οι Z-Lot-Z θυμίζουν Armored Saint. Και εδώ υπάρχουν ωραία τραγούδια όπως τα “Who Am I”, “Whirlwind” και το “Remember”, αλλά υπάρχουν και κάποια πιο αδιάφορα tracks, που ρίχνουν το γενικό μέσο όρο. Για άλλη μία φορά ο Κώστας Σκανδάλης έχει κάνει απίστευτη δουλειά στον τομέα του ήχου και επίσης ο Κώστας Αθανασόγλου έχει επιμεληθεί του οπτικού περιεχομένου.

Πιστεύω ότι αν υπήρχε βραβείο καλύτερης επανακυκλοφορίας, το “Anthology – Power of One” θα το κέρδιζε επάξια. Οι Z-Lot-Z ήταν στην εποχή τους ένα εκπληκτικό συγκρότημα και είναι ευκαιρία για όσους δεν τους γνωρίζουν, να αποκτήσουν αυτήν τη συλλογή. Προτείνεται ανεπιφύλακτα!

https://www.facebook.com/ZLOTZBAND/

767

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.