EPICA

TRIBUTE

Η απόλυτη φθινοπωρινή συναυλία, γεμάτη παραμυθένια μελαγχολία έρχεται στις 26 Οκτωβρίου στο νέο ανακαινισμένο Floyd (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ), που πλέον θεωρείται ο καλύτερος κλειστός συναυλιακός προορισμός.

Οι πολυαγαπημένοι Epica, μετά την καλοκαιρινή τους επίσκεψη το 2022 θέλουν να μας δείξουν και την πιο σκοτεινή τους πλευρά, γιατί κάθε παραμύθι μπορεί να τελειώνει αίσια, μα τα μακάβρια μηνύματα του στοιχειώνουν για πάντα. Με το τελευταίο τους full length “Omega”, αλλά και το EP τους “The Alchemy Project”, μας επισκέπτονται να μας παρουσιάσουν την κρυφή μυστική συνταγή τους. Αυτή που κάθε σύνθεση τους μετατρέπει σε χρυσό και αγκαλιάζει τις ψυχές μας. Κάθε πόνημα τους και ένα συστατικό ώστε να δημιουργηθεί η πιο στιβαρή symphonic metal μπάντα. Από το “The Phantom Agony” μαζί με το “Consign to Oblivion”, που έθεσαν τα θεμέλια για το φανταστικό “The Score – An Epic Journey”.

Από εκεί και έπειτα καθιερώθηκαν στους fans, σε έναν ήχο που δεν θεωρείται και ο πιο συνεπής, με τα σχήματα να εμφανίζονται και να χάνονται συνήθως. Οι Epica είναι πάντα δίπλα μας με albums όπως “The Divine Conspiracy”, “Design Your Universe” και “Requiem for the Indifferent” που μπορεί να μην αγγίζουν συνθετικά την τελειότητα, αλλά ποιος το κρίνει καλύτερα αυτό από τον καθένα μας ξεχωριστά που αγαπήσαμε αυτές τις δουλειές με πάθος. Το “The Quantum Enigma” εμφανίζει μια πλέον πιο ώριμη και με πολύ εμπειρία μπάντα, η οποία μπορεί να σταθεί και να θεωρηθεί μεγαθήριο.

Το “The Holographic Principle” είναι η πνοή νεότητας που χρειάστηκε να εισπνεύσει το συγκρότημα για να δημιουργήσει το υπέροχο “Omega” που ίσως να άργησε αλλά ήρθε σε μια περίοδο που τους είχαμε απόλυτη ανάγκη, αυτή της πανδημίας όπου η σκοτεινιά ήταν καθημερινότητα και η ονειροπόληση συνήθεια. Η αιθέρια ύπαρξη που ακούει στο όνομα Simone Simons πρόκειται για περίπτωση καλλιτέχνη. Η παρουσία της στη σκηνή αναβαθμίζει την αισθητική του χώρου, όχι από την ομορφιά της μόνο, αλλά από την αύρα της κυρίως που απλώνει στον χώρο. Η φωνή της είναι χαρακτηριστική, με ζεστή χροιά που καλμάρει την ψυχή σου καθώς τραγουδάει.

Έχει συμμετάσχει σε πολλά projects και σε κάθε ένα ξεχωρίζει λόγω της μοναδικότητας της χαρακτηριστικής φωνής και προσωπικότητας. Ο δε Coen Janssen δίνει την πινελιά της έντονης ενέργειας και τρέλας πάνω στο σανίδι τρέχοντας πάνω κάνω πέρα δώθε λες και θέλει να δημιουργήσει μια δίνη και να πάρει και εμάς μαζί της.
Κάθε live τους είναι και μια μοναδική εμπειρία, τους λατρεύουμε και αυτό επιστρέφει πίσω μέσα από τα φανταστικά live τους που έχουμε παρακολουθήσει κάθε φορά που μας επισκέπτονται. Δεν χάνονται!

722

Avatar photo
About Δέσποινα Σταματάκη 20 Articles
Όλα ξεκίνησαν το 2014, όταν βρέθηκα στο live των Warlord με την πρώτη μου φωτογραφική μηχανή και έτσι ξεκίνησε η ενασχόλησή μου ως φωτογράφος συναυλιών. Κατά καιρούς, έχω υπάρξει και συντάκτρια. Εύχομαι να είχα γεννηθεί τη δεκαετία του '80, καθώς τότε επικρατούσε η μουσική "αλητεία". Όνειρο ζωής έχω να μπορώ να φωτογραφίζω κάθε εβδομάδα τους Metallica, να τρώω δίχως να παχαίνω και να καταφέρω να γυρίσω όλο τον κόσμο.