LARS ERIC MATTSSON: “Aurora Borealis”

Ο Lars Eric Mattsson δικαίως θεωρείται ένας από τους καλύτερους νεο-κλασσικούς κιθαρίστες πάνω στον πλανήτη! Το 1985 ο Αμερικανός παραγωγός Mike Varney (ο ιδρυτής της Αμερικάνικης Shrapnel Label Group) τον ανακάλυψε και του έδωσε την δυνατότητα να κυκλοφορήσει το πρώτο του 4-track ep.

Έχοντας λοιπόν την σημαντική βοήθεια του Varney στην αρχή, ο Mattsson έδειξε ότι δεν είναι απλά ένας ακόμη κιθαρίστας που μπορεί να παίξει χιλιάδες νότες το λεπτό, αλλά ένας καλλιτέχνης που μπορεί να σταθεί επάξια δίπλα σε κορυφαία ονόματα. Η πρώτη του ολοκληρωμένη δουλειά κυκλοφόρησε το 1988 με τίτλο “Eternity”. Η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή, ειδικά για αυτούς που ασχολούνται με την ηλεκτρική κιθάρα. Κυκλοφόρησε προσωπικά album, ένωσε τις δυνάμεις του με τον τραγουδιστή των Baltimoore, Bjorn Lodin, στους πολύ καλούς Astral Groove και επίσης, συμμετείχε και στους Condition Red.

Ερχόμαστε στο τώρα και στο νέο πόνημα αυτού του τόσο σημαντικού κιθαρίστα με τίτλο “Aurora Borealis”. Το νέο άλμπουμ περιέχει δώδεκα κομμάτια κιθαριστικής πανδαισίας με ορχηστρική επένδυση, έτοιμα να προσκαλέσουν τον ακροατή σε ένα μουσικό ταξίδι. Και μπορεί το συγκεκριμένο πάντρεμα, ορχήστρας με rock να έχει ξαναπαιχτεί στο παρελθόν από αρκετούς, το “Aurora Borealis” προσπαθεί να δώσει να δώσει το κάτι παραπάνω με την κιθαριστική του δουλειά! Σε πολλά σημεία, η συγκεκριμένη κυκλοφορία, θα μπορούσε κάλλιστα να “ντύσει” μουσικά μία κινηματογραφική ταινία με τις συνεχείς εναλλαγές του ήχου που την διακρίνει. Ο  Lars Eric Mattsson δήλωσε για το νέο του επίτευγμα: “..προσπάθησα να συνθέσω πολλά είδη μουσικής με τον πιο ιδανικό τρόπο απο την αρχή μέχρι το τέλος χωρίς να κουράζω τον ακροατή και χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες ενορχηστρώσεις…”

Εν κατακλείδι, το “Aurora Borealis” βρίσκει τον Lars Eric Mattsson να διανύει σχεδόν την τρίτη του δεκαετία στα μουσικά δρώμενα, να επεκτείνει τους ορίζοντες του και να μας προσφέρει ένα πολύ ποιοτικό album!

437