OBSIDIAN KINGDOM: “Mantiis”

Ισπανία 2012. Τότε, το κουιντέτο Obsidian Kingdom αυτοχρηματοδοτεί το ντεμπούτο album του “Mantiis”.

Δύο χρόνια αργότερα, η Season of Mist αναλαμβάνει να το ξαναβγάλει στην αγορά μιας που η πρώτη του κοπή εξαντλήθηκε ταχύτατα.

Ξεκινώντας το album φέρνει μια shoegaze ατμόσφαιρα στα ηχεία σου και μαθαίνοντας πως ουσιαστικά πρόκειται για ένα concept album, και μια σύνθεση που κόβεται για ευκολία στα 14.

Όταν οι ακουστικές κιθάρες μπαίνουν στο δεύτερο μέρος “Oncoming Dark” και η φωνή του Zero Ameour Iggdrasil έρχεται να τις συνοδεύσει παρέα με τα πλήκτρα και έτσι αναπτύσσεται ένα κομμάτι που θυμίζει έντονα Porcupine Tree.

Στο τρίτο μέρος τα πράγματα σκληραίνουν λίγο με τις κιθάρες να έχουν τον πρώτο λόγο και στο τέταρτο “Cinnamon Balls” μετατρέπεται σε ένα είδος δυνατού prog black metal, με διπλές μπότες στο φόντο.

Για να μην μακρηγορώ, οι πέντε Ισπανοί είναι ένας απόλυτα πετυχημένος συνδυασμός πολλών ρευμάτων post και proggressive (που σημαίνει ουσιαστικά ότι σπάει τη ρουτίνα του rock μουσικού μοτίβου). Δε φοβούνται από το shoegaze να περάσουν σε black μονοπάτια και να φτάσουν μέχρι και τους Sigur Ros. Και αν δεν έχεις πειστεί, τσίμπα και λίγο jazz σαξόφωνο στο “Last of the light”, να το ξανασκεφτείς.

Άργησα να το ακούσω 2 χρόνια, αλλά είναι ένα από τα πιο ισορροπημένα ανισσόροπα πράγματα που άκουσα τελευταία.

Από ότι ενημερώνομαι και από τα δελτία που το συνοδεύουν, ετοιμάζουν αυτή τη στιγμή το δεύτερο τους album, το οποίο περιμένω να είναι εξίσου αποδοτικό και ενδιαφέρον.

Είναι must για όλους εσάς που γουστάρετε αλλεπάλληλες μουσικές εναλλαγές!

Υ.Γ. Δεν ξέρω κατά πόσον, το εξώφυλλο που μοιάζει με κολλάζ βιαστικό, θα κάνει όποιον δεν έχει ακούσει το περιεχόμενο να το αγοράσει.

414

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2118 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.