MASTERCASTLE: “Wine of Heaven”

Κάθε φορά που μου δίνουν για παρουσίαση άλμπουμ με συμφωνικό metal στο οποίο τραγουδά γυναίκα, βγάζω από την αποθήκη το φτυάρι και το γυαλίζω μεθοδικά γιατί, άσχημα τα ψέματα, η πλειονότητα των άλμπουμ αυτών είναι κακές και αδιάφορες κόπιες των γνωστών ονομάτων του χώρου.

Οι Ιταλοί Mastercastle μπολιάζουν τις heavy και νεοκλασικές τους επιρροές σε μια  καλογυαλισμένη παραγωγή με τα τυπικά γυναικεία φωνητικά της Georgia Gueglio να ηγούνται σε συνθέσεις που, παραδόξως, έχουν ενδιαφέρον και χαρακτήρα. Η μπάντα δημιουργήθηκε από τον κιθαρίστα Pier Gonella (Necrodeath, πρώην Labyrinth), ενώ την σύνθεση συμπληρώνουν ο μπασίστας Steve Vawamas και ο ντράμερ Alessio Spallarossa (Sadist).

Η μπάντα δημιούργησε το 6ο της αυτό άλμπουμ εξ ολοκλήρου στο στούντιο, χωρίς προπαραγωγή, στην προσπάθειά της να διατηρήσει στο αποτέλεσμα τον αυθορμητισμό των 9 συνθέσεων. Πραγματικά τα κομμάτια αποπνέουν φρέσκο αέρα που τόσο έχει ανάγκη η συγκεκριμένη σκηνή με ιδέες που πολλές φορές σε πιάνουν απροετοίμαστο και με θαυμάσια κιθαριστική δουλειά κι ενορχήστρωση.

Στα αδιάφορα της δουλειάς η στιχουργική της θεματολογία που περιστρέφεται γύρω από το concept του …κρασιού ως πηγή ζωής και η φωνή της Georgia, η οποία απλά κρατάει την όλη δουλειά ένα σκαλί κάτω από εκεί που της αρμόζει. Βέβαια οι φίλοι του ήχου πιθανότατα θα την λατρέψουν λόγω της αύρας και της αψεγάδιαστης ερμηνείας.

Εγώ θα επιμείνω στις θαυμάσιες ιδέες τόσο στα πλήκτρα, όσο και στα βιρτουόζικα κιθαριστικά σόλο, τα πρωτότυπα riff και γενικότερα στο καθηλωτικό των συνθέσεων. Η δουλειά κλείνει με 2 διασκευές, στo “Castle In The Sky” (Joe Hisaishi) και “Making Love” (Y. Malmsteen) κλείνοντας το μάτι πονηρά στο κοινό του ήχου στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου…

389