EPICA: “Omega”

ALBUM

Είδος: Symphonic Metal
Δισκογραφική: Nuclear Blast
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 26 Φεβρουαρίου 2021

Το “Omega” είναι το δέκατο album των Epica, μιας μπάντας που έχει εξελιχθεί αρκετά και που παρόλο που στην αρχή έγινε γνωστή για την ομορφιά της Simone Simons, πλέον έχει “βουλώσει αρκετά στόματα” με τον επαγγελματισμό της και το ταλέντο της.

Οι Ολλανδοί τα τελευταία χρόνια έχουν καθιερώσει το δικό τους πετυχημένο ύφος: πομπώδες συμφωνικό power metal με κάποια death φωνητικά και μερικά πιο “σκληρά” prog “περάσματα”. Η συνταγή παραμένει ίδια και σε αυτόν τον δίσκο, με τη μπάντα να είναι σε τρελά κέφια και να δημιουργεί ένα ακόμα ωραίο album. Το “Omega” φαίνεται ότι σε σχέση με τα προηγούμενα δύο δισκάκια είναι λιγότερο φορτωμένο με λεπτομέρεια, οι συνθέσεις είναι πιο ευθείς και δεν είναι τόσο “σκοτεινό” και “βαρύ”, όσο οι προκάτοχοι του.

Στο “Omega” δεν υπάρχουν τραγούδια που δεν θα αρέσουν και είναι θέμα γούστου του ακροατή ποιο θα επιλέξει. Επίσης και εδώ, όπως στους περισσότερους δίσκους τους υπάρχουν ένα-δύο κομμάτια που θα σε ξετινάξουν. Την αρχή κάνει το πρώτο single του album, το “Abyss of Time-Countdown to Singularity” που είναι εξαιρετικό και σίγουρα θα μπει στα set-lists των επόμενων συναυλιών. Το “The Skeleton Key” είναι το Nightwish κομμάτι που περιμένεις να ακούσεις, αρκετά συμπαθητικό, με ωραία πλήκτρα και με την παιδική χορωδία στη μέση να ομορφαίνει ακόμα περισσότερο το τραγούδι. Σειρά έχει το φοβερό “Seal of Solomon”, το πιο “βαρύ” του δίσκου, που “τα σπάει”! Τα τρία τραγούδια “Gaia”, “Code of Life” με τις ανατολίτικες επιρροές και το “Freedom-The Wolves Within” είναι κλασσικές Epica συνθέσεις και θα ευχαριστήσουν τους οπαδούς τους.

Το “Kingdom of Heaven part 3-The Antediluvian Universe” είναι ο ορισμός της φαντασμαγορικής συμφωνικής σύνθεσης, ένα έπος που διαρκεί περίπου 13,5 λεπτά και είναι σίγουρο ότι θα σας μαγέψει. Αμέσως μετά είναι η μπαλάντα “Rivers” που είναι σωστά τοποθετημένη μετά το “Kingdom of Heaven part 3”, η οποία θα σε χαλαρώσει και δείχνει ότι η ευαίσθητη πλευρά των Epica είναι εξίσου σαγηνευτκή. Το “Omega” κλείνει με τρία δυνατά κομμάτιa, τα “Synergize-Manic Manifest”, “Twilight Reverie-The Hypnagogic State” και “Omega-Sovereign of the Sun Spheres” με εξαιρετικά ρεφραίν και δυναμικά riffs. Εννοείται ότι λεπτομέρειες όπως η παραγωγή, οι ενορχηστρώσεις, το artwork, είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο ενώ και στιχουργικά οι Epica τα πάνε περίφημα. Μόνο τους τίτλους των τραγουδιών να δεις, καταλαβαίνεις. Όσο για την απόδοση της Simone, είναι δύσκολο να περιγράψεις πόσο καλή έχει γίνει, αν δεν βάλεις σε κάποιον να την ακούσει πρώτα.

Άλλο ένα μαγευτικό album από τους Epica, με το “Omega” να πιστοποιεί την άνοδό τους στο θρόνο του συμφωνικού metal, (αν υποθέσουμε ότι οι Nightwish έχουν πάρει ένα διαφορετικό μουσικό δρόμο). Εξαιρετικός δίσκος, “must have” για όσους γουστάρουν symphonic metal.

Facebook: https://www.facebook.com/epica
Instagram: https://www.instagram.com/epicaofficial/
Twitter: https://twitter.com/epica
YouTube: https://www.youtube.com/user/epica
Spotify: https://open.spotify.com/artist/5HA5aLY3jJV7eimXWkRBBp

511

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.