DEICIDE:“Banished by Sin”

ALBUM

Είδος: Death Metal
Εταιρεία: Reigning Phoenix Music
Ημ. Κυκλοφορίας: 26 Απριλίου 2024

Οι θρύλοι του death metal, Deicide, σηματοδοτούν τη διαβολική τους επιστροφή με το νέο τους άλμπουμ “Banished by Sin” μέσω της Reigning Phoenix Music. Ως εκ φύσεως προβοκάτορες και με κυριαρχικό στυλ, οι Φλοριντιανοί, με τους ιδρυτές Glen Benton (μπάσο/φωνητικά) και Steve Asheim (ντραμς) καθώς και τους εξέχοντες Kevin Quirion (κιθάρες) και Taylor Nordberg (κιθάρες), έχουν ξεκάθαρα και αδίστακτα ξεδιπλώσει και εξοντώσει την αγία τριάδα της ωμότητας, της έντασης και της επιθετικότητας του είδους προς επίβλεψη από όλο τον κόσμο. Ακριβώς όπως κλασικά κομμάτια όπως το “Sacrificial Suicide” (Deicide), “Once Upon the Cross” (Once Upon the Cross), και “Homage for Satan” (The Stench of Redemption) ανέβασαν τους εμπρηστές στο αποκορύφωμα του death metal, έτσι και τα νέα τραγούδια “Bury The Cross…With Your Christ,” “From Unknown Heights You Shall Fall,” και “Sever the Tongue” εγκαινιάζουν ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορική, 35ετή κληρονομιά των Deicide.

«Είμαι καθισμένος σε μια σκοτεινή γωνία εδώ και αρκετά χρόνια τώρα», δηλώνει ο Benton. «Έχουν έρθει στη ζωή μου κάποια πράγματα που με έχουν ταρακουνήσει και με έχουν αλλάξει. Εμπνεύστηκα γράφοντας αυτόν τον καινούργιο δίσκο – ήταν σαν να γύριζε ένας διακόπτης. Δεν έχω πλέον τις εμπλοκές από τα κολλήματα άλλων ανθρώπων που παρεμβαίνουν σε αυτά που έχω και θέλω να κάνω. Σταμάτησα να κυνηγάω την ευτυχία των άλλων εδώ και πολύ καιρό. Ο τύπος που ξεκίνησε αυτή τη φάση επέστρεψε! Και είναι ωραίο το comeback!»

Οι Deicide σχηματίστηκαν στην Τάμπα της Φλόριντα το 1989. Από την εποχή του ομότιτλου πρώτου άλμπουμ του συγκροτήματος και του παγκόσμια αναγνωρισμένου δεύτερου άλμπουμ τους “Legion”, οι Deicide αποτέλεσαν την αιχμή του δόρατος. Λόγω της απίστευτης ορμής τους στους δίσκους, της τάσης του να ενοχλούν τους υπερευαίσθητους και των ολοκληρωτικά ακραίων εμφανίσεων (πάνω από 1.000 μέχρι σήμερα), η άνοδος των Deicide από υπηρέτη σε αφέντη υπήρξε μετεωρική. Πρόσφατα, δύο από τα άλμπουμ των Deicide (το ομότιτλο και το Legion) έφτασαν στην κορυφή του The Top 100 Death Metal Albums of All Time. Το Banished by Sin επεκτείνει την ιερόσυλη εντολή των Deicide και το υπέρ-βαρύ death metal επικαλούμενο στιγμές από ολόκληρη την δισκογραφία τους ενώ ταυτόχρονα ανανεώνει το συγκρότημα. Trifixion still lives !

«Μουσικά επιστρέφουμε στο στυλ της δεκαετίας του 1990», λέει ο Benton. «Υπάρχουν και μοντέρνα στοιχεία εκεί μέσα επίσης. Είναι οι Deicide όπως προορίζονταν να είναι. Τα πιασάρικα μου κομμάτια είναι εκεί, τα prog-style κομμάτια του Steve είναι εκεί και έχουμε και τα θεματολογικά τραγούδια του Kevin (Quirion). Το να έχουμε τον Taylor (Nordberg) στην μπάντα έχει επηρεάσει σημαντικά τους Deicide. Είναι ένας φανταστικός τραγουδοποιός. Μπορεί να κάνει οτιδήποτε. Και οι τέσσερις προσφέραμε τρία κομμάτια ο καθένας. Είμαι πίσω στα υψηλά ουρλιαχτά και τα φωνητικά layers. Απλά ξεσαλώνω πάνω σε αυτό ‘δω. Μου είπαν ότι είναι μία από τις καλύτερες φωνητικές μου ερμηνείες. Έχω καταντήσει σαν τον Ρουμπελστίλτσκιν – είμαι έτοιμος να μετατρέψω το άχυρο σε χρυσάφι. Όλοι θα εκπλαγούν ευχάριστα.»

Από την εναρκτήρια ομοβροντία του “From Unknown Heights You Shall Fall”, είναι ξεκάθαρο ότι οι Deicide δεν έχουν χάσει τίποτα από τη αγριότητά τους. Τα χαρακτηριστικά βαθιά φωνητικά του Glen Benton παραμένουν πιο δυνατά από ποτέ, ξερνώντας δηλητηριώδεις αντιχριστιανικές ρητορείες πάνω σε ένα αμείλικτο χείμαρρο από blast beats και κοφτερά riffs. Οι κιθαρίστες Kevin Quirion και Taylor Nordberg παραδίδουν έναν καταιγιστικό κυκεώνα από περίπλοκα σόλο και συντριπτικά ρυθμικά μοτίβα, την τέλεια βάση για τη βλάσφημη επίθεση του Benton.

Κομμάτια όπως το ομότιτλο “Banished by Sin” προβάλλουν τους Deicide στα πιο άγρια τους. Ο αμείλικτος ρυθμός και η ωμή επιθετικότητα θα στείλουν τους παλιούς θαυμαστές του death metal σε μια φρενίτιδα από headbanging. Ωστόσο, το άλμπουμ μπορεί να περηφανεύεται και για στιγμές εκπληκτικής απόχρωσης και δυναμικής.Τα drums του Steve Asheim παραμένουν μια ζωτικής σημασίας δύναμη στο ηχητικό οπλοστάσιο των Deicide. Τα ακούραστα blast beats του και τα γεμίσματα ακριβείας παρέχουν την σταθερή ρυθμική ραχοκοκαλιά που ωθεί το άλμπουμ μπροστά με ασταμάτητη ορμή. Η απόδοσή του είναι ένα μάθημα στο death metal drumming, δείχνοντας τόσο τεχνική ικανότητα όσο και ωμή δύναμη.
Στιχουργικά, το “Banished by Sin” πατάει σε οικείο έδαφος για τους Deicide. Οι δηλητηριώδεις επιθέσεις του Benton στον Χριστιανισμό παραμένουν δυνατές και προκλητικές όσο ποτέ. Ενώ κάποιοι μπορεί να βρουν το στιχουργικό περιεχόμενο επαναλαμβανόμενο ή μονοδιάστατο, είναι σημαντικό κομμάτι της εμπειρίας των Deicide, ένα ακλόνητο μεσαίο δάχτυλο προς το κατεστημένο.

Όσον αφορά την παραγωγή, το “Banished by Sin” διαθέτει μια κοφτερή διαύγεια που ενισχύει την ένταση της μουσικής χωρίς να θυσιάζει την ωμή, αρχέγονη ενέργειά της. Το mix είναι τέλεια ισορροπημένο, επιτρέποντας σε κάθε όργανο να λάμψει ενώ διατηρεί έναν συνεκτικό συνολικό ήχο.

Οι Deicide επέστρεψαν, και είναι έτοιμοι να διαλύσουν τα πάντα. Το “Banished by Sin” είναι ένας ακατέργαστος, καταιγιστικός εφιάλτης death metal – μια ανελέητη επίθεση που δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας για την κυριαρχία των Deicide στο genre.

Facebook: https://www.facebook.com/OfficialDeicide/
Instagram: https://www.instagram.com/deicideofficial/
Bandcamp: https://deicide.bandcamp.com/

101

Avatar photo
About Δημήτρης Γαλάνης 13 Articles
Από μικρή ηλικία ένας metalhead. Έκτοτε, έχει βουτήξει σε κάθε υποείδος του metal, από thrash μέχρι black μέχρι doom μέχρι power, πάντα αναζητώντας νέα ηχητικά ερεθίσματα που θα ακουμπήσουν στην ψυχή του. To πάθος του για τη μουσική δεν έχει όρια και είναι πάντα ανοιχτός να ανακαλύψει φρέσκιες φωνές και καινοτόμες μπάντες που εξερευνούν τα όρια της heavy μουσικής.