LORD MANTIS: “Perverter”

Οι νεαροί Lord Mantis απ’ το Chicago ίσως να μην προορίζονται για τα ηχεία των πολλών ενώ ταυτόχρονα η μουσική και το black παίξιμό τους μόνο στην underground σκηνή δεν τους κατατάσσουν. Όπως με πολλά άλλα σχήματα δηλαδή, το Perverter” είναι ένα κρυφά αξιοπρόσεχτο LP.

Οι Αμερικανοί LM παίζουν old school heavy black. Στο Perverter θριαμβεύουν σ’ αυτά τα στοιχεία της μουσικής τους αφού σύνθεσαν ορισμένα, ή μάλλον αρκετά, όμορφα riffs που κάνουν αξιομνημόνευτα τα κομμάτια τους, πρόσθεσαν ορισμένα αφηρημένα, και μη, solos ενώ τα αλά (Νορβηγών) Shining φωνητικά αν και προδίδουν το νεαρό της ηλικίας του group είναι αρτιότατα. Τα intros των τραγουδιών (ιδιαίτερα του Vile Divinity) είναι αρκετά μεγάλα και ενδιαφέροντα ενώ η γενική διάρκεια του κάθε κομματιού είναι αρκετά μεγάλη λειτουργώντας θετικά. Σε ορισμένα σημεία του Perverter υπάρχουν αμιγώς doom χαρακτηριστικά που ίσως να υπήρχε περισσότερος χώρος γι’ αυτά.

Με μια ματιά στο “Perverter” ακούμε ένα έμπειρο συγκρότημα το οποίο για κάποιο λόγο ζει, προς το παρόν τουλάχιστον, στη σκιά του, ίσως λόγω της πιο cult εικόνας που βγάζει προς τα έξω πριν τους ακούσεις. Με καλύτερο κομμάτι του το Levia”, το δεύτερο album των Lord Mantis είναι περισσότερο προσιτό απ’ ότι φαίνεται κι επίσης είναι αυτό που μπορεί να φέρει αρκετό κόσμο στα λημέρια τους.


429