EDEN'S CURSE: “Symphony of Sin”

Τέταρτο δισκογραφικό βήμα για τους EDEN’S CURSE που στη σύνθεση τους έχουν καινούργιο τραγουδιστή, τον  σέρβο Nikola Mijic, ο οποίος προσθέτει νέα φρεσκάδα και θαυμάσια ερμηνευτική αισθητική στο δίσκο. 

Οι EDEN’S CURSE με το “Symphony of Sin” κατορθώνουν και ενώνουν με την μουσική τους όλους τους οπαδούς του melodic και power metal, και χωρίς να διεκδικούν δάφνες πρωτοτυπίας πετυχαίνουν τα αυτονόητα, δηλαδή να αρέσουν χωρίς να κουράζουν.

Στο “Symphony of Sin” κυριαρχούν οι κλασικότροπες και άρτια  δουλεμένες συνθέσεις, οι δυναμικές κιθάρες που συνδυάζουν τη heavy ταχύτητα, την έξυπνη τεχνική και την εμπνευσμένη μελωδία στην οποία και έχουν δώσει περισσότερη βαρύτητα ως συγκρότημα. Όλα αυτά είναι δοσμένα σε αρκετό εμπορικό ύφος όπως διακρίνεται έντονα σχεδόν σε όλα τα τραγούδια με την ζυγαριά να γέρνει κατά πολύ στη melodic hard/ metal πλευρά.

Ξεχωρίζω το επικό ομότιτλο κομμάτι του άλμπουμ, το “Break the Silence” που σε μερικά σημεία του έχει άρωμα από Faith No More, το καταπληκτικό “Fallen from Grace” με ένα μνημειώδες ρεφρέν που είναι εμπλουτισμένο με ένα απίθανο κιθαριστικό σόλο και το εκρηκτικό “Losing my Faith”. Επίσης έξοχα είναι το “Great Unknown” με ερμηνεία σε ύφος B. Dickinson, ο μικρός ύμνος ονόματι “Wings to Fly”, το κρυφο- aorαδικο “Turn the Page” και τα θαυμάσια “Evil or Divine” και “Unbreakable” (θυμίζει λίγο από Mr. Big).

Στο εξαιρετικό συνολικό αποτέλεσμα σημαντικό χέρι βοηθείας έχει προσφέρει ο καινούργιος βρετανός κιμπορντίστας της μπάντας Steve Williams (Power Quest, DragonForce) με τις καλοδουλεμένες εκτελεστικές του αποδόσεις καθώς και η άψογη παραγωγή του μπασίστα Dennis Ward των Pink Cream 69 και Unisonic.

518