CARGO LIFT: “Then”

ALBUM

Είδος: Heavy rock/ Alternative Prog
Εταιρεία: Self Financed
Ημερομηνία κυκλοφορίας: Ιανουάριος 2021

Ίσως ως τώρα, κάποιοι να έχουν καταλάβει πως έχω μια αδυναμία στη Θεσσαλονίκη. Όχι αδίκως, αφού μας (έχει παλαιότερα και ακόμη) προσφέρει αξιόλογη rock/metal μουσική που την κάνει ιδανικό προορισμό για εμάς τους “σκληρούς”. Παιδιά της πόλης είναι και οι Cargo Lift, που ξεγλίστρησαν από τη μήτρα της το φθινόπωρο του 2016 και ως τώρα έχουν κυκλοφορήσει δυο ΕΡ (“First” και “Disguised”). Αφήνοντας πίσω μια από τις πιο περίεργες χρονιές της ανθρωπότητας, αποφάσισαν στην αυγή του νέου έτους να κυκλοφορήσουν το full length ντεμπούτο τους “Then”.

Εξαρχής, η μουσική τους δηλώνει ευθαρσώς την αγάπη τους για τους A Perfect Circle, αλλά υπάρχει και ένα έντονο στοιχείο που παραπέμπει στους Jane’s Addiction. Η εισαγωγή με το “Yaha” είναι ιδανική και βάζει τον ακροατή αμέσως στο κλίμα, δείχνοντας πως η μπάντα έχει όραμα και ικανότητες. Μια ροπή προς την progressive κουλτούρα είναι εμφανής σε όλη τη διάρκεια του “Then” και παρόλο που η παραγωγή στην πρώτη ακρόαση μου φάνηκε κάπως “άδεια”, τελικά ξεκινώντας τη δεύτερη, είχε ήδη κερδίσει έδαφος μέσα μου και με έκανε να απολαύσω το album.

Εξαιρετικό ντεμπούτο με αιχμή του δόρατος την κομματάρα “Prophecy”, αλλά και το “Home” που αποπνέει αέρα Metallica, εποχής “Load”.

Δίνω πράσινο φως και στηρίζω για μια ακόμη καλύτερη συνέχεια! Εύχομαι να βρούμε την έξοδο από αυτόν τον δαιδαλώδη λαβύρινθο στον οποίο μας έκλεισε ο ιός και να συναντηθούμε σε κάποιο καταγώγιο πίνωντας μπίρες και βλέποντας τους Cargo Lift στη σκηνή.
Αριάδνη, πέτα το νήμα ντε!

Facebook: https://www.facebook.com/cargoliftband/
Instagram: https://www.instagram.com/cargoliftband/
Bandcamp: https://cargolift.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/1UaO9ZTF7zpZ1xfse2I9hM

533

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2095 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.