SABOTER: “Mankind is Damned”

Η ελληνική σκηνή εμπλουτίζεται ολοένα και περισσότερο με νέα συγκροτήματα και νέες δουλειές και η δισκογραφική εταιρεία Witches Brew, ως από μηχανής Θεός, ήρθε για να πάρει στην οικογένειά της την δικιά μας οικογένεια και τα δικά μας παιδιά.

Μετά τους Endless Recovery και τους Rapture, σειρά εναγκαλισμού από την Witches Brew παίρνουν οι Saboter με το ολοκαίνουργιο full lenght τους “Mankind is Damned”.

Πρώην μέλη των Overcast όλοι, εκτός του μπασίστα που ήταν στους Mentally Defiled, οι Saboter μας προσφέρουν ένα ατόφιο Heavy-Power-Speed Metal. Ένα κράμα κλασικού US Power κι ευρωπαϊκού Heavy Metal με οδηγούς συγκροτήματα όπως οι Judas Priest, Jag Panzer, Helstar, Sanctuary,Mercyful Fate και Iced Earth

Το “Mankind is Damned” είναι ένας ώριμος δίσκος και πολύ καθαρογραμμένος. Απαρτίζεται από οχτώ δυνατά κομμάτια, εντελώς ξεχωριστά το ένα με το άλλο, άλλα γρήγορα και δισολικά με μεγάλη έμφαση στην υπέροχη κιθαριστική δουλειά του Χρήστου και του Νίκου, με τον Βαγγέλη να ξεχωρίζει με τα γυρίσματά του στα τύμπανα και τον Γιώργο να κραδαίνει αγέροχα το μπάσο του. Στα φωνητικά, ο Αντώνης πατάει γερά στα πόδια του και καβαλάει όλες τις κλίμακες με την φωνή του σαν ένας άλλος Rob Halford.

Ακούγοντας τον δίσκο, όχι μόνο μια φορά, καταλαβαίνεις και πόσο επίκαιρος είναι. Γίνεται μια μάχη ανάμεσα στο καλό και το κακό, την θρησκεία και την πολιτική και είναι πολύ λογικό γιατί αυτά μαστίζουν την καθημερινότητά μας.

Album που δεν χρειάζεται να διαβάζεις γι’ αυτό αλλά να το έχεις στο repeat, οπότε σταματάω να γράφω εδώ.

“Worst judgement awaits on the marching death”

568

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.