DARKTHRONE: “Arctic Thunder”

Δεν νομίζω να υπάρχει κανένας που να περιμένει εκπλήξεις από το νέο άλμπουμ των Νορβηγών.

Η νέα μορφή τους, που ξεκίνησε με το “The Cult Is Alive”, πλέον κλείνει δεκαετία κι όσοι ακόμα γκρινιάζουν επειδή η μπάντα δεν είναι πλέον σοβαρή και grim, έχουν καταντήσει απλά γραφικοί (και ανιστόρητοι παράλληλα).

Το “Arctic Thunder” συνεχίζει την πορεία των “Circle The Wagons”, “Dark Thrones…” κλπ, με μια διακριτική στροφή στο πιο μαυρισμένο thrash σε σχέση με τα πιο κλασικά heavy στοιχεία που απαρτίζουν πλέον τον ήχο τους, πράγμα λογικό αφού πρωταγωνιστής σε αυτό τον δίσκο είναι ο Nocturno Culto, ο οποίος αυτήν τη φορά έχει αναλάβει κι εξ’ ολοκλήρου τα φωνητικά. Η μαυρομεταλλική χροιά εννοείται πως παραμένει όσο ρετρό και να είναι ο ήχος τους και το αποτέλεσμα είναι 8 κομμάτια ψυχρού και κοφτερού metal, ιδανικού για μπίρες και μπάρμπεκιου σε βόρεια σκοτεινά δάση, αρκεί πάντα να θυμάσαι όταν κατουράς για να σβήσεις τη φωτιά να μην στέκεσαι κόντρα στον άνεμο όπως ο συμπαθέστατος γραφικός στο “Misanthrope”.

Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από αυτό που περιμέναμε λοιπόν, οι Darkthrone εξακολουθούν να είναι βασιλιάδες της φάσης τους, αδιαφορώντας για το πόσοι τη γουστάρουν και παρά το ότι τελευταία έχουν αναδειχθεί σε φιγούρες του ευρύτερου pop culture, εξακολουθούν να είναι οι βλάχοι που αγαπήσαμε. Παίξτε λοιπόν δυνατά το “Arctic Thunder” και μην ξεχάσετε τη ζακέτα σας.  

718

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.