BLEEDING EYES: “Golgotha”

ALBUM

Είδος: Psychedelic Sludge
Δισκογραφική: Go Down Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 31 Ιουλίου 2020

Η Ιταλία πάντα τιμούσε τον heavy ήχο και τις μπλακσαμπαθικές καταβολές που τόσο επηρέασαν και ακόμη επηρεάζουν τον σύγχρονο ήχο. Οι Bleeding Eyes έχοντας ένα παρελθόν που εκτείνεται στην περασμένη 15ετία, επιστρέφουν για 4η φορά δισκογραφικά, για δεύτερη μέσω της Go Down Records, και εμμέσως τιμούν τα ως άνω.

Έχοντας ψηλά στον τοίχο τους, καδραρισμένη κάποια αφίσα των ανυπέρβλητων συμπατριωτών τους Ufomammut, δεν διστάζουν να μας προσφέρουν την άσβεστη φλόγα της αγάπης τους για τους Sleep (οι κιθάρες είναι μαθητές του Matt Pike) και για την ποστμεταλική σλατζώδη άποψη των τεράστιων Neurosis. Όλες τους οι επιρροές γίνονται εύκολα αντιληπτές από το πρώτο κιόλας, μακράς διάρκειας κομμάτι του “Golgotha”, “In Principio, και δυστυχώς λίγο καταφέρνουν να διαφοροποιηθούν και να ξεφύγουν από το αιχμηρό άρπαγμα των προαναφερθέντων μεγαθηρίων.

Η μόνη αλλαγή είναι η εκτενής χρήση της ιταλικής γλώσσας που σε ξεγελάει νομίζοντας πως ακούς κάτι το ξεχωριστό και μάλιστα, σε ρυθμό πρόζας αρκετές φορές. Η ψυχεδέλεια δεν έχει τρανταχτή παρουσία στο “Glogotha”, οπότε η ταμπέλα που ακολουθεί την μπάντα ίσως και να είναι λίγο υπερβολική, ενώ και οι συνθέσεις από μόνες τους, δεν θα σε ταρακουνήσουν τόσο ώστε να σε αναγκάσουν να θυμάσαι το όνομα τους την επόμενη εβδομάδα.

Η παραγωγή είναι βαριά σαν αμόνι και ενισχύει τον προμελετημένο τρόπο έκφρασης των Bleeding Eyes, οι οποίοι συνιστούνται μόνο στους μεγάλους οπαδούς του είδους. Οι υπόλοιποι θα αρκεστείτε σε δίσκους-μνημεία που έχετε ήδη στη δισκοθήκη σας.

Facebook: https://www.facebook.com/BleedingEyes777/
Twitter: https://twitter.com/BleedingEyes777?
Bandcamp: https://bleedingeyes.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/0qs5oj9B9ak5Vi14iAy5Qr

477

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.