STONED JESUS

Οι Stoned Jesus ετοιμάζονται να προσφέρουν το μεγαλύτερο stoner χτύπημα του Ιουνίου στην χώρα μας λίγο πριν από την κυκλοφορία του νέου τους δίσκου. Εμείς τα είπαμε με τον ιθύνοντα νου, τον Igor, και μάθαμε ορισμένα ενδιαφέροντα πράγματα.

Igor, τι κάνετε αυτό τον καιρό σαν Stoned Jesus;
Όλα προχωράνε σταθερά. Εξασκούμε ορισμένα νέα κομμάτια, τα οποία σκοπεύουμε να ηχογραφήσουμε κατά την διάρκεια αυτού του καλοκαιριού. Θα παίξουμε σε μερικά φεστιβάλ τον προσεχή Ιούλιο και Αύγουστο και φυσικά έχουμε και την ελληνική περιοδεία!

Μόλις κυκλοφορήσατε ένα νέο κομμάτι (“Here Come the Robots”). Θα είναι από το επόμενο album;
Φυσικά! Το συγκεκριμένο γράφτηκε έναν χρόνο πριν. Η διαδικασία της ηχογράφησης του διήρκησε περισσότερο από το αναμενόμενο, αλλά όλα για ένα καλύτερο αποτέλεσμα, σωστά; Κάπως έτσι κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε και ελπίζουμε να κυκλοφορήσουμε τον τρίτο δίσκο μας πριν κλείσει το έτος.

Τυχαίνει να σας χαλάνε τα σχέδια οι αλλαγές στα μέλη σας;
Μας καθυστερούν στις πρόβες και όχι στην σύνθεση μιας και είμαι ο μόνος που το κάνει. Μου προκύπτουν ιδέες και τις συζητώ με τα παιδιά. Δυστυχώς όμως, κατά την διάρκεια του 2013 χάσαμε αρκετούς μήνες στην αναζήτηση νέου drummer. Ύστερα έπρεπε να ξαναδουλέψουμε τα παλιά μας κομμάτια μαζί του.

Από ποια στοιχεία του stoner και του doom θεωρείς πως επηρεάζεστε περισσότερο;
Ωχ, πραγματικά ελπίζω να μην περιοριζόμαστε έτσι! Αν εννοείς το ντεμπούτο “First Communion”, τότε ναι, σίγουρα φώναζε Sabbath από μακριά. Αν όμως ξεκινήσουμε από το “Seven Thunders Roar”, θα έλεγα πως ακούγεται ευρύτερο. Υπήρξε κάμποσο progressive rock στο “I’m the Mountain”, λίγο grunge στο “Stormy Monday”, κλασσικό hard rock στο “Indian” και πάει λέγοντας.

Έχετε ένα split με τους Date Rape, όπου διασκευάζετε ο ένας κομμάτι του άλλου…
Ναι, παίξαμε μερικά shows μαζί το 2011, τότε ήταν που σχηματίστηκε η ιδέα για κάτι τέτοιο στο μυαλό μας. Για την δική μας διασκευή ξοδεύτηκε ένας ολόκληρος χρόνος, ενώ για τους Date Rape χρειάστηκε το διπλάσιο χρονικό διάστημα. Επιτέλους κυκλοφόρησε το φθινόπωρο σε κασέτες. Αυτό είναι ουσιαστικά και το μόνο κομμάτι κάτω από το όνομα των Stoned Jesus που να μην τραγουδάω στα Αγγλικά. Δυστυχώς, πλέον δεν υπάρχουν οι Date Rape. Εμείς πάντως παίζουμε το κομμάτι τους live.

Άλλες συνεργασίες που θα επιθυμούσατε;
Νιώθω πως μερικές μπάντες είναι πραγματικά κοντά σε αυτό που κάνουμε. Θέλω να πω, θα ήθελα να μας δω μαζί με τους Motorpsycho, Naam, Greenleaf ή τους Mastodon κάποια μέρα. Για την ώρα είμαστε αφοσιωμένοι αποκλειστικά στο τρίτο album μας.

Το κοινό σας εδώ περιμένει ένα τρελό show! Εσείς;
Ένα τρελό κοινό! Μπορώ να φανταστώ την διάθεση των Ελλήνων, τολμώ να πω πως θα είναι όπως οι τρελοί οι Πολωνοί και οι Ουκρανοί.

Να περιμένουμε ένα “The Seeds, Vol. II”;
Αυτό θα ήταν πολύ όμορφο, άλλωστε έχουμε πάρα πολλά ηχογραφημένα jams στην διάθεση μας. Ίσως πριν από το νέο μας album. Το πρώτο μέρος μπορώ να πω ότι ήταν πάρα πολύ καλό.

Τι είναι αυτό που πιστεύεις ότι ορίζει την stoner κοινότητα;
Οι stonerheads είναι πολύ συζητήσιμοι τύποι, αυτό που θέλουν κυρίως είναι τα riffs των Sabbath και των Kyuss όλη την ώρα. Υπάρχει όμως και ένα άλλο άκρο στο φάσμα, το πειραματικό, του οποίου οι ρίζες βρίσκονται στην ψυχεδελική μουσική και το progressive rock, που με την σειρά τους πηγάζουν από το noise rock και την punk αισθητική. Αυτό αγαπάμε περισσότερο!

Έχεις κάτι άλλο να προσθέσεις;
Θα σας δω στις συναυλίες! Με αγάπη, Igor και Stoned Jesus!

612