AUDREY HORNE: “Youngblood”

Hard rock καταστάσεις από τη Νορβηγία!

Οι AUDREY HORNE (όνομα το οποίο προέρχεται από ένα ρόλο –δημιούργημα του D. Lynch, της αμερικάνικης σειράς Twin Peaks ) επανέρχονται στο μουσικό προσκήνιο με την τέταρτη ολοκληρωμένη τους δουλειά υπό τον τίτλο YOUNGBLOOD.

Το κουαρτέτο (μέλη του οποίου έχουν συμμετοχές και σε black metal μπάντες) παρουσιάζει μία αξιόλογη δουλειά, ένα συνολικά καλοδουλεμένο album. Έχοντας αξιοποιήσει ποικίλες επιρροές από 70’s και 80’s και ενσωματώσει στον ήχο τους, μας παραδίδουν δέκα δυνατά κομμάτια (αν περιμένετε μπαλαντοειδή, δεν έχει!), καθαρό (sic) hand made ήχο, συν τα  φωνητικά του Toschie που δένουν  άψογα με το ύφος του album δίνοντας ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον αποτέλεσμα και μια retrospect  αίσθηση των εποχών που μεσουρανούσε το hard rock στα ηχεία. Οld school κατάσταση λοιπόν!

Redemption Blues, The Οpen Sea, Straight Into Your Grave και το ομώνυμο, Youngblood, προσπαθώ να σκεφτώ πως να αποδώσω την αδόκιμο φράση “τα σπάνε” αλλά δεν βρίσκω τις κατάλληλες λέξεις, οπότε, τα σπάνε! Οι λάτρεις του είδους σίγουρα θα βρουν στοιχεία να εκτιμήσουν.
Καλή ακρόαση!

515

Avatar photo
About Φανή Τσουκαλά 171 Articles
Γεννήθηκε και μεγάλωσε [με γαλλικά και πιάνο(και μπαλέτο)] στη μαγευτική Αθήνα. Οι σχέσεις της με την rock και metal σκηνή ξεκίνησαν στο δημοτικό, με τη μία κασέτα που κυκλοφορούσε στο σχολείο, ηχογραφημένη από ραδιόφωνο, Λιωμένο Παγωτό από τη μία, Smells Like Teen Spirit από την άλλη. Η πρώτη κασέτα που αγόρασε παρόλ’ αυτά, ήταν Iron Maiden με Di Anno. ‘Έκτοτε έχει βρεθεί σε διαφορετικούς ρόλους, από τον πιο enthusiast θαυμαστή της νέας prog σκηνής, έως τον θιασώτη των Clutch. Σπανίως γράφει για πράγματα, εκτός αν θεωρεί ότι αξίζει να γραφτούν. Ονειρεύεται να βγει στη σύνταξη και να πάρει πτυχίο στην αστροφυσική, καθώς τα Ηumanities και τα Economics and Business που έχει ασχοληθεί μέχρι τώρα, τα βρίσκει βαρετά απέναντι στο αχανές σύμπαν. Επιλογές καριέρας: αιώνια φοιτήτρια.