REDLINE: “Vice”

Ένα πετυχημένο μίγμα hard rock και κλασσικού heavy metal παίζουν οι Redline από το Birmingham.

Το συγκρότημα είναι ο ορισμός του αγνού, λιτού και περήφανου μεταλλικού ροκ. Σίγουρα λατρεύουν τους Saxon, Dio, Judas Priest αλλά και τις μελωδίες των Magnum και αυτό φαίνεται έντονα σε όλες τις συνθέσεις αφού έχουν άρωμα από metal και το hard rock των ‘80. Ταχείς ρυθμοί, ερμηνείες δυνατές και heavy, καλοπαιγμένες κιθάρες και μελωδικά ρεφρέν από το δοξασμένο παρελθόν.

Το “Vice” ηχογραφήθηκε στα Mad Hat Studios (Magnum, Diamond Head, Marshall Law) αλλά και στο The Old Smithy Studios (Trapeze, Judas Priest) και το τονίζω διότι η παραγωγή είναι άψογη.

Τραγούδια που ξεχώρισα είναι το “The Edge Of Falling” με το φοβερό melodic ρεφρέν, το βαρύ “King Of The Mountain” και το power, “Black Sky”.

Συμμετέχουν επίσης ως σπέσιαλ καλεσμένοι οι Jimmy Lea (Slade) και ο Pete Lakin (Double Cross/ Fatemaker) οι οποίοι συνεισφέρουν δημιουργικά και “χρωματίζουν” την όμορφη μπαλάντα “Cold Silence”. Το συγκρότημα αποτελούν οι Kez Taylor (vocals), Ade Yeomans (lead guitar), Mark Biddiscombe (drums), Steve Hill (bass) και Steve Petty (rhythm guitar).

468