SERIANNA: “Define Me”

Αν δούμε τα πράγματα λίγο επιφανειακά οι Serianna είναι μία ακόμη αξιοπρεπέστατη metalcore μπάντα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού που παίζει πορωτική μουσική με κρυστάλλινο ήχο, πιασάρικα μελωδικά ρεφραίν και ακολουθεί πιστά την πετυχημένη συνταγή που κυριαρχεί στον new metalcore ήχο.

Το “Define Me” που αισίως κυκλοφόρησε περιέχει όλα εκείνα τα στοιχεία που το κάνουν μια αξιοπρόσεκτη κυκλοφορία. Άρτια δομημένο, γεμάτο όγκο, δυναμικά bet down και σημεία-ρεφραίν  που σου κολλάνε στο κεφάλι με την πρώτη ακρόαση (αυτός είναι και σκοπός σύμφωνα με τον τραγουδιστή της μπάντας). Έχει και κάποια δυναμικά ξεσπάσματα για να ακούγεται “σκληρό” και βγάζει έναν τσαμπουκά που σίγουρα θα κερδίσει πολλούς.

Όλα αυτά αν δούμε τα πράγματα επιφανειακά. Αν κοιτάξουμε λίγο βαθύτερα όμως βλέπουμε ένα δίσκο και μία μπάντα που αναμασάει τα ίδια και τα ίδια χιλιοπαιγμένα (πλέον) πράγματα. Ο προσωπικός ήχος και η προσωπική ταυτότητα είναι λέξεις άγνωστες στους Serianna που απλά προσπαθούν να αποδείξουν πόσο καλοί μαθητές των παλαιότερων metalcore συγκροτημάτων είναι (δεν θα πω ονόματα, τις ξέρετε).

Για να αντικρούσω τα προηγούμενα (τα επιφανειακά) ξαναδιατυπώνω: Επιτηδευμένα άρτιο σε βαθμό που κουράζει και καταντάει μονότονο, ανούσια beatdown σημεία έτσι επειδή πρέπει να υπάρχουν και πιασάρικα ρεφραίν που απλά κάνουν την κατάσταση πιο μελό, βαρετή και κοινότυπη από ότι ήδη είναι.

Όπως καταλάβατε, διαλέγετε και παίρνετε. Αν αρκείστε στα πρώτα και δεν θέλετε να δείτε το πράγμα εκ βαθέως τσεκάρετε τα “Analog”, “Burial Gound”, “Snake Oil Salesman” και το κάπως πιο βαρύ “Pariah” (αποκλειστικά θα έλεγα για τους φανατικούς φίλους τους είδους). Οι υπόλοιποι αγνοείστε άφοβα και αν θέλετε να ασχοληθείτε με τα συγκεκριμένα ακούσματα ακούστε κάτι άλλο μιας και υπάρχουν πολύ καλύτερα πράγματα στο χώρο.

846

Avatar photo
About Νίκος Τόλης 183 Articles
Η ζωή του όλη συναυλίες μουσικές και πάλι πίσω. Από μικρός στα σανίδια, στα backstages και στα dj booths, μετράει πολλές σελίδες μουσικού ρεπορτάζ σε sites, zines, έντυπα και δηλώνει περήφανος συντάκτης στο Rockway από το 2011. Ύστερα από χρόνια περιπλανήσεων στην υφήλιο, διαμένει πλέον στη γενέτειρα του, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό το ταξίδι του, πάντα φυσικά μετά μουσικής.