MOON COVEN: “Sun King”

ALBUM

Είδος: Psychedelic Rock
Εταιρεία: Ripple Music
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 25 Αυγούστου 2023

Οι Moon Coven είναι ένα τετραμελές σχήμα από την Σουηδία και στις 25 Αυγούστου κυκλοφόρησαν τη τέταρτη ολοκληρωμένη τους δουλειά με τίτλο: “Sun King”. Ο ήχος των Moon Coven μέχρι και το προηγούμενο album τους, κινούνταν περισσότερο προς τις doom/stoner περιοχές της ψυχεδέλειας, ενώ στο “Sun King” πλησίασαν περισσότερο προς το fuzz του Kraut Rock, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχουν αποβάλλει το sabbathικό riff. Για την εξέλιξη του ήχου αλλά και την διαδικασία ηχογράφησης του δίσκου το σχήμα δήλωσε: “ Κατά κάποιο τρόπο, το “Sun King” είναι ένα καινούργιο ξεκίνημα για εμάς. Με την αποχώρηση ενός μέλους αλλά και έχοντας ήδη τρεις stoner/doom δίσκους, θέλαμε δοκιμάσουμε και άλλα στυλ. Για να συνεχίσουμε να γράφουμε μουσική που έχει ενδιαφέρον, έπρεπε να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας. Κατά την γνώμη μας, το “Sun King” είναι το πιο ευρύ album που έχουμε γράψει. Είναι διασκεδαστικό και μερικές φορές παιχνιδιάρικο, ενώ υπάρχουν και στιγμές σκοτεινές και δυνατές. Ο μόνος στόχος που είχαμε ήταν να κάνουμε όλη την διαδικασία δημιουργίας διασκεδαστική χωρίς να βάζουμε όρια. Για αυτό τον λόγο αποφασίσαμε να αναλάβουμε εξολοκλήρου την διαδικασίας ηχογράφησης. Θέλαμε να μην έχουμε περιορισμό στον χρόνο που αφιερώνουμε με τον φόβο μην χάσουμε πολλά λεφτά”

Πράγματι, στο “Sun King”, οι Moon Coven φαίνονται πιο προσηλωμένοι από κάθε προηγούμενη δουλειά τους. Ενώ οι προηγούμενες κυκλοφορίες έδιναν την αίσθηση του αυτοσχεδιασμού, σε αυτό το album παρά το γεγονός ότι είχαν όσο χρόνο ήθελαν για να δουλέψουν , ακολούθησαν τις πιο αυστηρές φόρμες του Kraut Rock. Μπορεί να έχουν δηλώσει ότι το θεωρούν το πιο “ευρύ” album που έχουν δημιουργήσει μέχρι στιγμής αλλά αυτή η δήλωση κοιτά στις μουσικές επιρροές και όχι τόσο στο αν τελικά προχώρησαν τον ήχο τους ένα βήμα παραπέρα γιατί δεν το έκαναν.

Οι Moon Coven φαίνεται ότι διασκέδασαν πάρα πολύ την δημιουργία του album. Οι μελωδίες είναι up tempo και τα μουσικά όργανα ακολουθούν ένα διαρκές πείραγμα το ένα με το άλλο. Όμως, το γεγονός ότι ένα σχήμα περνά πολύ καλά στην δημιουργική διαδικασία ή αναλαμβάνει εξολοκλήρου την δημιουργία ενός album δεν σημαίνει αυτόματα, ότι και το τελικό αποτέλεσμα θα δικαιώσει τις προσδοκίες της μπάντας. Ο ήχος του “Sun King” είναι σχεδόν ερασιτεχνικός και τα όργανα δεν κατάφεραν να αποδώσουν τις δυναμικές που απαιτούνται, ειδικά οι χαμηλές συχνότητες όπως το μπάσο και τα τύμπανα.

Αν θεωρήσουμε ότι το “Sun King” είναι το ξεκίνημα ενός νέου ήχου για τους Moon Coven τότε πιστεύω ότι το σχήμα θα εξελιχθεί σε κάτι ιδιαίτερο και χαρακτηριστικό. Αν όμως η μπάντα πιστεύει ότι το “Sun King” είναι το αποκορύφωμα της δημιουργικότητάς της, τότε δεν βλέπω κάποιο λόγο να ξανά-ασχοληθώ με το συγκρότημα.

Facebook: https://www.facebook.com/mooncoven/
Instagram: https://www.instagram.com/mooncovenband/
Bandcamp: https://mooncoven.bandcamp.com/

287

Avatar photo
About Βαγγέλης Γιαννακόπουλος 134 Articles
O Βαγγέλης όταν δεν κακομαθαίνει την κόρη του, ψάχνει "Διαμάντια στη Λάσπη". Έχει πάθος με την ελληνική underground σκηνή, θεωρεί ότι το Post Metal στην εποχή μας είναι ότι το Psychedelic Rock στα 70's και ότι η αλήθεια βρίσκεται στους Amenra.