ABOMINATION: "Abomination-Tragedy Strikes"

Η μπάντα από το Σικάγο, έχει ξεκινήσει τη πορεία της προ 20 ετών υπό το όνομα “Master”. Μετά από αρκετές περιπέτειες και αλλαγές στο line up, οι Paul Speckmann, Aaron Nickeas, Mike Schaefer και Dean Chioles (R.I.P), καταφέρνουν το 1990 να κυκλοφορήσουν το πρώτο και ομώνυμο δίσκο τους και 2 χρόνια μετά το “Tragedy Strikes”.

Δυστυχώς όμως μετά τη λήξη της τότε συνεργασίας με την εταιρία τους, η μπάντα τα παρατά και εξαφανίζεται από τα μουσικά δρώμενα! Αυτό που συμβαίνει τώρα από τη Nuclear Blast είναι η ανάσταση τους, μέσω της επανακυκλοφορίας των δυο πρώτων δίσκων συν κάποιου έξτρα υλικού, όπως του E.P “Final War”.
Ηχητικά η δουλειά τους μου άρεσε, αφού λόγο της εποχής που ηχογράφησαν και κυκλοφόρησαν τις δουλειές τους, δεν υπήρχαν αυτές οι νέες core (ή κορ-οϊδίες) μπάντες κι έτσι θα χαρείτε με το πρωτόγονο thrash/punk metal ήχο τους!
Αν και δε θα ανακαλύψετε τους χαμένους στο χρόνο Slayer, η επανακυκλοφορία προτείνετε για δύο λόγους! Πρώτων για τη αναπόληση του χαμένου κάπου στο χάος, παλιού ακατέργαστου Αμερικανικού και όχι μόνο heavy/thrash metal ήχου και δεύτερον, για τη πιθανή μάθηση/ξύπνημα των νεώτερων συγκροτημάτων ή ακροατών, που πιστεύουν πως το γρήγορο χωρίς νόημα και μελώδια hard/metal/grind core, είναι μια ακραία μουσική αντίδραση! (Τύφλα να έχει το grunge!).

Μιχάλης Κανακουσάκης

416