DRUNGI: “Hamfarir Hugans”

ALBUM

Είδος: Black n’ Roll/ Doom/ Rock
Εταιρεία: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημ. κυκλοφορίας: 5 Απριλίου 2024

Γη μισοκαλυμμένη από πάγο. Γη όπου τα ηφαίστεια κάθε τόσο βρυχώνται. Τι καλύτερο μέρος από αυτό για να δημιουργήσεις σκληρή μουσική;

Όντας οπαδός της Ισλανδικής σκηνής, που παρόλο που αποτελείται πληθυσμιακά από μια χούφτα ανθρώπους σε σχέση με άλλα κράτη, δεν μπορώ να μην ακούσω τι έχουν να πουν οι Drungi.

Το γεγονός πως προτείνεται σε όσους γουστάρουν Sòlstafir, Skálmöld και Gojira, εξάπτει ακόμη περισσότερο την περιέργεια μου. Οι νεαροί Drungi ακούγονται σαν κάποιος να έχει αφαιρέσει τα ηλεκτρονικά μέρη από τους Rammstein, έχει ρίξει λίγο shoegaze στο φόντο, μια εσάνς folk metal και μια πρέζα black metal, ειδικά στα φωνητικά.

Το αποτέλεσμα είναι θα έλεγα, κάτι πρωτόγνωρο, όμως σίγουρα θα σου έρθουν οικείες εικόνες στο μυαλό, όμως οι Drungi περισσεύουν πάθους και αγάπης για το metal και ο ακροατής απολαμβάνει τη διαδρομή ανάμεσα στα δαρμένα από πολικούς ανέμους τοπία, που διαρκεί σχεδόν 45 λεπτά.

Με τη βοήθεια του σεσημασμένου Stephen Lockhart στην παραγωγή (έχει βάλει το λιθαράκι του στην εξέλιξη του Ισλανδικού metal), το “Hamfarir Hugans” έχει τον τραχύ ήχο που χρειάζεται για να υπογραμμιστεί η “κακία” και τσαμπουκάς του. Συνολικά, το ντεμπούτο αυτό είναι σίγουρο πως σύντομα θα έχει το εταιρικό backing για τη διανομή του, μιας που η ειλικρίνεια της απόδοσης του αποτελεί ισχυρό παράδειγμα σεβασμού στο είδος.

“Alda”, “ Frost”, “Òfærd” είναι κάποιες από τις πιο δυνατές στιγμές του album και θα εύχεσαι να μιλούσες τη γλώσσα για να τραγουδήσεις μαζί τους άπταιστα ισλανδικά. “Hamfarir Hugans” σημαίνει “καταστροφές του μυαλού”, και αν δεν μας το κατέστρεψαν τώρα, έχουν βάλει σίγουρα τις βάσεις για την ολοκληρωτική του ισοπέδωση στο μέλλον.

Ταλέντο στη σύνθεση, πίστη στην απόδοση, σκληρή δουλειά που ακούγεται ευδιάκριτα, ενώ οι νεαροί Ισλανδοί έχουν χτίσει δική τους αρχιτεκτονική, πατώντας σε πολλές διαφορετικές παραδοσιακές. Έχοντας τα μάτια στο νησί του μακρινού Βορρά, πάντα βλέπεις κάτι που δικαιολογεί την ύπαρξη των ματιών σου.

Το παγόβουνο αυτό θα μεγαλώσει τόσο που θα τρομάζει υπερπόντια πλοία. Αν είναι έτσι να πνιγούμε, ας είναι.

Official site: https://drungi.is/home
Facebook: https://www.facebook.com/drungiiceland/
Bandcamp: https://drungi.bandcamp.com/

144

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2124 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.