Stick To Your Guns, Deez Nutz, Seasons Ac (29/04/24) Arch Club

LIVE REPORT

Η ημέρα άρχισε με μια καθυστέρηση περίπου σαράντα λεπτά, αλλά κανείς δεν πτοήθηκε και κάπως έτσι βρεθήκαμε στον χώρο του Arch να δούμε τους Stick To Your Guns, Deez Nutz και Seasons AC.

Την αρχή την έκαναν οι Seasons AC, με ένα κράμα melodic post-ιζον hardcore, ο κόσμος έσκασε εξαρχής και γέμισε το Arch, εντύπωση μου έκανε ότι πριν ανοίξουν οι πόρτες το πόσο μεγάλη ήταν η ουρά του κόσμου, δεδομένου ότι ήταν Δευτέρα.

Οι Seasons AC άνοιξαν με έναν κλασσικό 00ς Hardcore ήχο το live και έπαιξαν όλα τα κλασσικά τραγούδια τους, τα pit άνοιξαν ο κόσμος πέρασε καλά και αυτό έχει σημασία. Έδωσαν και ένα κοινωνικό-πολιτικό στίγμα που το έκοψαν στη μέση, για να το συνεχίσει ο Jesse των Stick To Your Guns. Παίξανε αξιοπρεπέστατα για ένα support band, κανένα παράπονο, όσοι είστε λάτρεις του συγκεκριμένου ήχου να τους δείτε, ASAP!!!

Deez Nutz και ο λόγος που ήρθα να δω το συγκεκριμένο live, η καγκουροσύνη να βαράει στο 110%, οι “Μενιδιάτες του beatdown Hardcore, της Μελβούρνης” να βαράνε όσο δεν πάει και να περνάνε και οι ίδιοι υπέροχα. Τι να πούμε “Stay True” που μας έσκισε και “Popular Demand” που άνοιξαν το live και άντε γεια και πάρε ένα “Band Of Brothers” έτσι για το γαμώτο.

Και παρότι το δηλώνω ότι έχασα το μετρό και πήρα ταξί, λόγο του πόσο ήθελαν να παίξουν οι Deez Nutz και ότι έκαναν encore μετά από encore, είμαι ευχαριστημένος ακόμα και αν ξενέρωσα λίγο με το γεγονός την ώρα που έπαιζαν, τώρα είμαι ΟΚ με το γεγονός.

Stick To Your Guns έλα, κόσμε, κάτσε καλά. Τι να πούμε για την εμφάνιση των Styg, απλά θα πω ένα “We Still Believe” και θα έπρεπε να το κλείσω εδώ πέρα, αλλά δεν θα το κάνω. Η πεντάδα από την Orange County (Μουσικομήτωρ της Καλλιφόρνιας) ήρθαν για ακόμη μια φορά στη χώρα μας να μας παραδώσουν ορθόδοξο hardcore στη μάπας μας και για αυτό τους αγαπάμε…

Η εμφάνιση τους ήταν πάρα πολύ καλή παίζοντας τραγούδια από όλη την δισκογραφία τους. Θέλω να ουρλιάξω “WHAT CHOICE DID YOU GAVE US” ή να πω για τον πανέμορφο ταξικό και αντι-ιμπεριαλιστικό λόγο που έβγαλε ο Jesse, χρησιμοποιώντας τα δικά του λόγια ¨Social justice can’t be done without economic equality” ή κάπως έτσι αλλά καταλαβαίνετε το μήνυμα, μετά απλά θα πω πως στο “Against Them All” τα πάντα έγιναν ένα χάος. Για όλους τους Fans του Hardcore Punk οι Styg είναι μια μπάντα που πρέπει να δείτε, χωρίς ναι μεν αλλά. Εγώ πέρασα υπέροχα.

Φωτογραφίες: Χριστίνα Αλώση

129

Avatar photo
About Χριστόφορος Τριήρης 34 Articles
Γέννημα-θρέμμα των 00ς (με ότι συνεπάγεται αυτό), λάτρης του punk και του -core - από όπου και να προέρχονται-, του ρεαλισμού και της πολιτικής φιλοσοφίας. Πλέον και wannabe "κριτής" του ακραίου ήχου, θα πάει πολύ καλά αυτό, μπορεί και όχι. Δεν μας ενδιαφέρει όμως.